Hatkd Başkanı Aşkın: Kimse Yok Mu, Türk Milletinin Vicdanının Sesidir

Kimse Yok Mu Derneği'nin izin almadan yardım toplama yetkisine Bakanlar Kurulu kararı ile son verilmesinin ardından, Hollanda'daki Türk STK'lardan tepki geldi.Hollanda- Azerbaycan Türk Kültür Derneği(HATKD) Başkanı İlhan Aşkın, Bakanlar Kurulu'nun...

Kimse Yok Mu Derneği'nin izin almadan yardım toplama yetkisine Bakanlar Kurulu kararı ile son verilmesinin ardından, Hollanda'daki Türk STK'lardan tepki geldi.

Hollanda- Azerbaycan Türk Kültür Derneği(HATKD) Başkanı İlhan Aşkın, Bakanlar Kurulu'nun söz konusu kararla Türk milletinin vicdanının sesini kesmek istediğini, bu durumu kabul etmenin mümkün olmadığını aktardı. Yardım kuruluşlarının STK'ların bir yönü ile Türk toplumunun vicdani sorumluluğunun aynası olduğuna dikkat çeken Aşkın, " Kimse Yok Mu Derneği'nin 113 ülkede 300 bin aileye yardım ulaştırdığını yetkililerden öğrendim. Bu yardım kuruluşunun hiç bir yasa dışı faaliyetinin olmaması, nerede bir Türk var ise onun yardımına koştuğuna şahit oluyoruz. Ani bir kararname ile yetkilerinin elinden alınması, gerçekten son derece üzücü ve yetimlerin haklarının gasp edildiğini düşünüyoruz."dedi.

BAYRAM ÖNCESİ BU KARAR SON DERECE MANİDARDIR

Kimse Yok Mu'nun partner kuruluşlarının Amsterdam'daki bir kaç kurban programına katıldığını ifade eden İlhan Aşkın, " Allah rızasını gözeterek faaliyet gösteren dernek gönüllülerinin, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yardıma ve kurbana muhtaç fakir Afrika ülkelerine gidildiğine şahit olduk. Bu kadar titiz ve birebir yardımları ulaştıran Kimse Yok Mu kurumunun faaliyetlerinin Kurban Bayramı öncesinde durdurulması son derece manidardır. Duyarlı kişilerin buna bir an önce 'dur' demesini bekliyor ve umuyoruz. Gönüllü yardım kuruluşları her zaman var oldu. Bundan sonra da var olmaya devam etmeli. Mübarek Kurban Bayramı'nda muhtaç ve yetimlerin tek sevinci olan kurban eti dağıtımı engellenmemeli." şeklinde değerlendirmede bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri