Hatay'dan Başkan Altay'a Fahri Doktora

6 Şubat depremlerin ardından Hatay’ı ayağa kaldırmak için gösterdiği gayretlerle dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a bu şehirde fahri doktora ünvanı verildi. Altay, “benim şahsımda tüm Konyalıları onore ettiniz” dedi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Hatay’ı ayağa kaldırmak için gösterdiği gayretlerle dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Fahri Doktora ünvanı takdim edildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda her iki şehirden de çok sayıda katılımla düzenlenen Fahri Doktora Töreni’nde ilk olarak Hatay ve Konya türkülerinden oluşan müzik dinletisi gerçekleştirildi

REKTÖR PROF. DR. EREN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, depremden sonra Hatay’da yaptıkları çalışmalardan dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara, milletvekillerine, bürokratlara, yerel yöneticilere ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

KONYA’NIN MEDAR-I İFTİHARI BELEDİYE BAŞKANIDIR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin ilk anından itibaren bölgede bulunmaktan her zaman şeref duyduğunu ifade ederek, “Uğur başkanımız daha fazlasını da hak eder. Bizim gözümüzde öyledir. Hem bir arkadaşımızdır, hem bir dostumuzdur hem de seçimle gelmiş Türkiye’nin gözdesi, Konya’nın medar-ı iftiharı belediye başkanıdır. Bu doktora ünvanının başta kendisi olmak üzere; ailesine, Konya şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarını yaptı.

BU ASLINDA BİR KADİR ŞİNASLIKTIR VE BİR TAKDİRİN İFADESİDİR

Konya Valisi İbrahim Akın da, 6 Şubat 2023’te Türkiye’nin tarihinde rastlamadığı bir afetle karşı karşıya kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Yeni göreve başladım ancak Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın depremin hemen akabinde bütün ekibiyle Hatay’a intikal ettiğini biliyorum. Başkanımızın ve valimizin koordinasyonunda hayırsever Konya halkının da desteğiyle, bütün imkanlarıyla, sivil toplumuyla, odalarıyla, sanayicisiyle, STK’larıyla, gücü, imkanı olan herkesin katkılarıyla tüm Konya’nın Hatay’da olduğunu biliyorum. O gün nasıl başlamışsa bugün de halen belediyemizin nezaretinde Konya’mızın Hatay’ımıza destekleri devam ediyor. İnşallah bu destekler bundan sonra da devam edecektir. Ben Fahri Doktora ünvanı verilmesini değerli başkanımız adına son derece önemli ve anlamlı buluyorum. Bu aslında bir kadir şinaslıktır ve bir takdirin ifadesidir. Hem rektörümüze hem valimize hem bu kararı alan senatomuza şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

6 ŞUBAT RUHUMUZDA, BEDENİMİZDE, EN DERİN İZLER BIRAKTI

Fahri Doktora diplomasını Rektör Prof. Dr. Veysel Eren’in elinden aldıktan sonra bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’da ve diğer illerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. “6 Şubat depremi ruhumuzda, bedenimizde, kalbimizde en derin izler bırakan günler oldu” diyen Başkan Altay, depremden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Hiçbir şeye ulaşma şanslarının olmadığını ama Allah’ın bir kapı açtığını kaydeden Başkan Altay, “O gün Konya bir başarı hikayesi ortaya koydu ve en temel ihtiyaçları gidererek çıktığımız yolda sonra konteyner kentler oluşturmakla sürece devam ettik. Bugün Habib-i Neccar Camisi’ni restore ederek süreci devam ettiriyoruz” diye konuştu.

BEN BU ÖDÜLÜ ASLINDA KONYALILAR ADINA ALIYORUM

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eren’e ve üniversite senatosuna teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Başkan Altay şunları kaydetti: “Aradan vakit geçmesine rağmen yapılan bir iyiliğin unutulmayacağını sizler gösterdiniz ve benim şahsımda tüm Konyalıları onure ettiniz. Tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Burada programın başından beri bir fotoğraf var. Orada şahsıma tevdi edildiği için benim fotoğrafım var ama bu fotoğrafın arkasında Konya’da yaşayan 2 milyon 300 bin insan var. Bu fotoğrafın arkasında Konya dışında yaşayan Konyalılar var. Bu fotoğrafın arkasında yurt dışında yaşayan Konyalılar var. Onun için ben bu ödülü aslında Konyalılar adına alıyorum. Buradan tüm Konyalılara da teşekkür ediyorum. Biz Hatay’da çalışan belediyelerdendik ama bütün belediyelerimiz imkanları seferber ederek adeta çözümün bir parçası olmak için gayret gösterdiler. Dolayısıyla bu fahri doktora ünvanını da deprem bölgesinde canla başla çalışan tüm belediye başkanlarımız ve belediye personeli adına aldığımı da ifade etmek isterim. Onlara da buradan sonsuz teşekkür ediyorum.”

BU HİKAYEDE KONYALILARIN HATAY’A OLAN DESTEĞİNİ GÖRDÜK”

“6 Şubat’ta hep beraber anlatılamayacak, yaşanacak bir hikayeyi paylaştık” diyen Başkan Altay, “Bu hikayede Konyalıların Hatay’a olan desteğini, Hataylıların Konya’ya olan sevgisini gördük. Aslında bu Anadolu’nun mayasının ne kadar güçlü olduğunu, zor durumda nasıl bir araya geldiğimizi ve tüm imkanlarımızı nasıl seferber ettiğimizin en güzel göstergesi. Habib-i Neccar Camisini de inşallah 2025 yılı ortalarında aslına uygun bir şekilde en güzel restorasyonu yaparak hem Hatay’a hem Türkiye’ye hem de dünya mirasına yeniden kazandırmış olacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Başkan Altay, fahri doktora törenine katılmak üzere gittiği Hatay’da, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’i de makamlarında ziyaret etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri