Hatay'daki çadır kenti ailelere sıcak yuva öğrencilere okul oldu

ASELSAN tarafından Hatay'da kurulan çadır kent ile Afet ve Lojistik Merkezi'nde afetzedelere sıcak yuva, öğrencilere ise eğitim imkanı sağlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da ASELSAN'ın 600 yatak kapasiteli, 85'ten fazla çadır bulunan 13 bin metrekarelik çadır kent ile Afet ve Lojistik Merkezi felaketzedeleri ağırlıyor.

Tuvaletlerin 30 dakikada bir dezenfekte edildiği, sıcak duş imkanı sağlanan, özel güvenlik önlemleri alınarak 24 saat esasına göre personelin görev yaptığı yerleşkede çocuklar için kreş ve oyun parkları da bulunuyor.

Gönüllü öğretmenler hem depremin psikolojik etkisinin azaltılmasında çocuklara rehberlik ediyor hem de onlara öğretmenlik yapıyor. Çadır kentte oluşturulan sınıflarda öğrencilere eğitim imkanının yanı sıra Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanmalarında yardımcı olunuyor.

ASELSAN avukatları depremde yakınlarını, evini, işini kaybeden misafirler için hukuksal yardım sağlıyor, doktorlar ise sağlık hizmeti veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri