Hatay'da İzinsiz Basın Açıklamasına Polis Müdahale Etti

Hatay'da Kobani'ye destek vermek için bir araya gelen ancak basın açıklamalarının yasaklandığı bölgede açıklama yapmak için ısrar eden grupla polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede basın açıklaması yapmak isteyen grup üyelerinden...

Hatay'da Kobani'ye destek vermek için bir araya gelen ancak basın açıklamalarının yasaklandığı bölgede açıklama yapmak için ısrar eden grupla polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede basın açıklaması yapmak isteyen grup üyelerinden 12'si gözaltına alındı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da kendilerine Gençlik Komitesi adını veren grup basın açıklamalarına daha önceden yasaklanan Hürriyet Caddesi'nde pankart açıp açıklama yapmak istedi. Araya giren polis ile bir süre yer polemiğini sürdüren grup üyeleri daha sonra kısa bir mesafede bulunan ve basın açıklamalarının gerçekleştirildiği alana yürümeyi kabul etti. Polis eşliğinde adım adım ilerleyen grup bir anda megafon ile slogan atıp basın açıklamasını okumaya başlayınca polisinde müdahalesi gecikmedi.

Cadde üzerinde sivil polisler tarafından gözaltına alınan eylemciler minibüslere bindirilerek emniyete götürüldü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri