Hatay Valisi Topaca, Alevilerin Gadir Hum Bayramı'nı Kutladı

Hatay Valisi Ercan Topaca, Gadir Hum Bayramı’nı kutladı. Vali Topaca Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinden yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik içinde kutlanan bayramların, vatandaşları birbirine daha da yakınlaştırdığını...

Hatay Valisi Ercan Topaca, Gadir Hum Bayramı’nı kutladı. Vali Topaca Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinden yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik içinde kutlanan bayramların, vatandaşları birbirine daha da yakınlaştırdığını belirtti.

Hatay’ın barış ve kardeşlik şehri olduğuna dikkat çeken Vali Topaca, dünyanın değişik bölgelerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde; kökeni, kültürü ve inancının ne olduğuna bakılmaksızın insan sevgisi ekseninde oluşan Hatay’daki kardeşlik ve hoşgörü ikliminin önemi çok daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Hatay’da karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk esasına dayalı birlik ve beraberlik içinde kutlanan bayramların ülkemizdeki hoşgörü kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğunun altını çizen Topaca mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bu anlayışla 3 semavi dine mensup vatandaşımızın bayram sevinçlerini ortak sevincimiz olarak görüyor, beraberce bu mutluluğu paylaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşehrilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda el birliği ile gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın ‘Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlar, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara sevdikleri ile beraber erişmelerini dilerim.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri