Hatay Belediye Başkanı: Medeniyetler Korosu İnsanlar Arasındaki Ahengin Ürünü

Hatay Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Medeniyetler Korosu'nun 3 semavi dinin mensuplarından olduğunu belirterek, "İnsanlar birbirini sevmeye hazır. Yeter ki insanlar art niyetli olmasınlar birbirlerini tahrik etmesinler." dedi.Medeniyetler...

Hatay Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Medeniyetler Korosu'nun 3 semavi dinin mensuplarından olduğunu belirterek, "İnsanlar birbirini sevmeye hazır. Yeter ki insanlar art niyetli olmasınlar birbirlerini tahrik etmesinler." dedi.

Medeniyetler Korosu'nun Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde verdiği konser için İstanbul’a gelen Hatay Belediye Başkanı Doç. Dr. Savaş Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu. Medeniyetler Korosu’nun barış ve birliğin sesi olduğunu ifade eden Başkan Savaş, "Koromuz bir çok renkten oluşmuş. Ama birbirlerinin ilahilerini söylerken gözleri ve kalpleriyle de şahitlik ediyorlar. Birbirlerini ön yargısız, empatiyle sevgiyle severek bu eserleri okuyorlar." ifadelerini kullandı.

Medeniyetler Korosu'nun, Hatay’da yaşayan değişik din ve milletlere mensup insanların ahenk içerisinde yaşamalarının bir ürünü olduğunu dile getiren Savaş, şunları söyledi: "Biz de bin yılı aşkın bir süredir Müsevisiyle Hristiyanıyla, Müslümanı Alevisiyle ve Sünnisiyle, Kürdü, Çerkez’i ve Lazıyla bir orada ahenk içerisinde yaşamaktayız. Bunun ürünü bizim Medeniyetler Korosu’dur. Korodaki insanlarımız ve Hatay’daki insanlarımız bu işi inanarak yapıyorlar. Adeta cehennemin ortasında bir vaha gibiler."

Hatay’da 4 yıldır önemli bir problemin olmadığına dikkat çeken Başkan Savaş, "Eğer insanlarımızla sorun olmadan yaşadıysak, bu insanlarımızın bir birlerine karşı sevgisinden ve birbirlerine bağlılıklarındır." diye konuştu.

Her kesin birbirini sevmeye hazır olduğunu ileri süren Savaş, "Yeter ki insanlar art niyetli olmasınlar, birbirlerini tahrik etmesinler. Bence dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu, en öneli kavram sevgidir ve barıştır. İnşallah zamanla insanlar buna algılayacaktır. İnsanların toplumların birbirleri arasındaki kim ve nefret duyguları törpülenecek sevgi çiçekleri açacak diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri