Hastaneyi doktorlar almak istiyor

2005 yılından bu yana Konya Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan, 2019 yılında “18 trilyon borcu var" denilerek satışa çıkarılan, daha sonra yeni bir yönetimle hizmetini sürdüren Özel Konya Büyükşehir Hastanesi, yeniden satışa çıkarılacağı iddia edildi.

2005 yılından bu yana Konya Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan, 2019 yılında “18 trilyon borcu var”denilerek satışa çıkarılan, daha sonra yeni bir yönetimle hizmetini sürdüren Özel Konya Büyükşehir Hastanesi, yeniden satışa çıkarılacağı iddia edildi. Hastaneyi ise doktorlar almak istiyor

42 yıldır hizmet veren, Konya'nın ilk özel hastanesi konumunda bulunan ve 2005 yılından bu yana da

Konya Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan Özel Konya Büyükşehir Hastanesi için yeniden satış iddiası çıktı. 2019 yılında aşırı borçtan ötürü satışa çıkarılan ancak alıcının çıkmadığı hastanenin yeniden satışa hazırlandığı konuşuluyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2020 yılı içinde yaptığı açıklamayla "Alan olmadı. Satmaktan vazgeçtik. Hastaneyi kar elde eden bir kurum haline getirmeye çalışacağız" demişti.

“HASTANEYİ DERLEYİP TOPLAYACAĞIZ” DENİLMİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, o dönem yine şunları ifade etmişti: “Belediye hastanesini satışa çıkarmamızın sebebi, artık buranın devletle rekabet edebilecek gücünün kalmamasıydı. Fiziki şartları da hastanenin rekabet edebilecek gücünü ortadan kaldırıyordu. Ya yeni bir hastane yapacak ya da burayı satmamız gerekecekti. Hastaneyi biraz daha derleyip toparlayarak kar elde edebilen bir kurum haline getirmeye çalışacağız” dedi.

DOKTORLAR HASTANEYİ ALMAYI TALEP ETTİ

Edinilen bilgilere göre hastaneyi ise hastane doktorları almak istiyor. Bu işe öncü olmak isteyen doktorların, yetkililere taleplerini ilettiği gelen bilgiler arasında yer aldı. Sürecin nasıl işleyeceği ve hastanenin kime satılacağı konusu da vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (27)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri