'Hastanelerin Karnesi Açıklanmalı'

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) sağlık politikaları uzmanı Karl Lauterbach, hastanelerin kalitesi ile ilgili bilgilerin açıklanmasını istedi.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) sağlık politikaları uzmanı Karl Lauterbach, hastanelerin kalitesi ile ilgili bilgilerin açıklanmasını istedi. Bilgilerin mevcut olduğunu, ancak kamuoyuyla paylaşılmadığını söyleyen Lauterbach, "Her hasta, hangi hastanenin hangi konuda ne kadar iyi olduğunu hastane tercihi yapmadan önce bilme şansına sahip olmalı." dedi.

Frankfurter Allgemeine Sonntags zeitung (FAS) gazetesine konuşan Lauterbach, şehirlerde bazı hastanelerin kapatılması ile halkın hastane ihtiyacının karşılanmasında sorun yaşanmayacağını söyledi. Sağlık politikaları uzmanı, ülkede özellikle şehirlerde hastane sayısının fazla olduğunu söyleyerek bazı hastanelerin kapatılması gerektiğini savundu.

Lauterbach, hastanelerde birçok müdahalenin tıbbi ihtiyaçtan ziyade hastane için karlı olması sebebiyle yapıldığını iddia etti.

Ekonomi araştırmaları enstitüsü RWI’nin bir raporuna göre Almanya´da toplam 2 bin hastanenin üçte biri zarar ediyor. Hastanelerin özellikle yüzde 13´ünün durumunun kötü olduğu belirtilirken, 2020 yılına kadar her beş hastaneden birinin kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun altı çiziliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri