Hastanedeki Çocuklar İçin Kütüphane Açıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan devlet hastanesi çocuk servisi bünyesinde çocuklar için mini kütüphane kuruldu. Hayata Renk Verenler Derneği tarafından kurulan kütüphane kapsamında tedavi gören çocuklar kütüphanede vakit geçiriyor....

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan devlet hastanesi çocuk servisi bünyesinde çocuklar için mini kütüphane kuruldu. Hayata Renk Verenler Derneği tarafından kurulan kütüphane kapsamında tedavi gören çocuklar kütüphanede vakit geçiriyor. Okuma yazma bilmeyen veya rahatsızlığı nedeniyle kitap okuyamayacak durumda olan çocuklara ise kitaplarını aileleri yatakları başında okuyabiliyor.

    Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Fethiye Devlet Hastanesi'nde kurulan kütüphanede ilk etapta bin kitap yer alıyor. Kitaplar 5 ile 15 yaş arası çocukların anlayabileceği kapasitede olacak. Ayrıca ailelerinin de faydalanabilmeleri için farklı yaş guruplarına hitap eden kitaplar da yine kütüphanede yer buluyor. Kütüphanede resimli kitapların yanı sıra hikaye, roman ve boyama kitapları bulunuyor. Çocuk servisi bünyesinde tedavi gören çocuklar, Hayata Renk Verenler Derneği tarafından oluşturulan kütüphaneye gelerek istedikleri kitabı okuyarak vakit geçirebiliyor. Çocukların yanında kalan refakatçi anneler bazen kendileri okuyorlar bazen de çocukları için okuyorlar.

    Hayata Renk Katanlar Derneği Başkanı Ayla Ersözlü, kütüphanenin hastanede uzun tedavi süreci geçiren çocuklar için kurulduğunu kaydetti. Uzun süre hastanede kalan çocukların sosyal ortamlarından uzak kaldıkları için sıkılma eğilimi içine girdiğini ifade eden Ersözlü, "Çocukların, vakit geçirmeleri için böyle bir şeye ihtiyaçları vardı. Bu kitapları alıyorlar okuyorlar baya da duyarlılar. Okuyamayanlara yanlarında anneleri okuyor. Kütüphanemizde çocuklarının refakatçisi olan anneler için de kitaplarımız var. Bu renkli dünyada çocuklarımız ve aileleri kitaplarını daha rahat okusunlar, birazcık hastalıklarını unutsunlar istedik." dedi.

    Hastanede refakatçi olarak kalan aileler de açılan kütüphaneden memnun. Çocuklarının can sıkıntısını kitap okuyarak veya boyayarak geçirdiğini anlatan aileler, kütüphaneyi kuranlara teşekkür ediyor.

    Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Kaya da kütüphaneyi hastaneye kazandıran Hayata Renk Katanlar Derneği'ne teşekkür etti. Kütüphanede her yaş grubuna yönelik kitap bulunduğunu aktaran Kaya, şöyle konuştu: "Çocuklarımız burada bulundukları müddetçe kendileri için uygun olan bu ortamda zevkle okuyacakları kitapları bulabiliyorlar. Her yaş grubuna göre her türlü kitabımız mevcuttur. Eksildikçe kütüphanemizi tamamlayarak çocuklarımıza hasta olduklarında dahi zevkle geçirecekleri bir hastalık süreci sunmak istiyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri