Bunun dışında kireçlenme, omurilik hastalıkları, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıklara müdahale ettiklerini ifade eden Karaca, ''Bu rahatsızlıkların giderilmesinde birçok tedavi yöntemi var. Mısır talaşı ile tedavi de bu yöntemlerden biri'' dedi.
Karaca, yurt dışından getirilen cihazı varis, sinir ucu hasarı ile kol ve bacak uyuşmaları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Hastalar kol ve bacaklarını cihazdaki bölümlerde talaşların üzerine koyuyor. Makine çalıştığında, talaşlar hareketleniyor. Kol veya bacakların sokulduğu cihaz içindeki talaşın hareketlenmesiyle sinirler uyarılıyor. Bu yöntem kan dolaşımını da hızlandırdığı için tedavi etkisinin yanı sıra psikolojik bir rahatlama da sağlıyor. Bu yöntemi daha çok şeker hastalarındaki kol ve bacak uyuşmalarında kullanıyoruz. Onun dışında varisi olanlarda kullanılıyor. Kan dolaşımını hızlandırdığı için varise bağlı kan pıhtılaşmasını da önlüyor.''
Karaca, istenen başarının sağlanabilmesi için tedaviyi her biri yaklaşık 15-20 dakika olmak üzere 10 seans devam ettirdiklerini belirtti.
-MISIR TALAŞI İLE TEDAVİYE VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ VAR-
Hastane Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise daha önce Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı bir ünite olarak hizmet veren hastanenin, 2009 yılında isminin onaylanmasıyla hizmetine hastane olarak devam ettiğini belirtti.
Hastanenin tüm eksikliklerinin zaman içinde giderildiğini ifade eden Darılmaz, ''Yaklaşık 20 gün öncede Fizik Tedavi Ünitesi hizmete girdi. Ünitemizde klinik ve yatakta tedavi hizmeti verilmektedir'' dedi.
Mısır talaşı tedavi yönteminin Türkiye'de çok fazla kullanılmadığını anlatan Darılmaz, ''Talaş ile tedavi hizmeti verildiğini öğrenen çok sayıda vatandaş ilginç bulduğu bu yöntemi denemek için kent merkezi ve ilçelerden hastaneye adeta akın ediyor. Şu anda Hadim ve Taşkent başta olmak üzere mısır talaşı ile tedavi için birçok ilçeden gelen hastalarımız var. Bu tedavi şekli çok ilgi çekiyor'' diye konuştu.