Hastanede döner sermaye krizi

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, döner sermaye dağıtımında haksızlığın yapıldığını öne sürerek hastane önünde bir araya geldi.

Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Abidin Uysal, konuyla ilgili basın açıklaması yaparak, “Birkaç aydır Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan döner  sermaye dağıtımı ile ilgili yaşanan sıkıntılara söz verilmesine rağmen çözüm getirilmemesi üzerine bıçak kemiğe dayanmış olup, bu basın açıklamasını yapmaya bizleri mecbur bırakmışlardır” dedi.  Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Konya'nın en fazla hastasına bakılan ve en yoğun mesai harcanılan hastanesi olduğunu belirten Uysal, “Döner sermaye dağıtımında haksızlıklar yapılmakta sağlık çalışanlarının alması gereken miktarlar hastane yönetiminin iş bilmez ve akıl almaz tutumu nedeniyle hastanenin borçlarına aktarılmaktadır. Kötü yönetimlerin neden olduğu ekonomik tablo sağlık çalışanının sırtına yüklenilmekte ve hastane çalışanlarımızın hakkı gasp edilmektedir. Bu vahim tablo karşısında çalışanlarımızın motivasyon kaybı artmakta ve hastane yöneticilerine olan güvenleri kaybolmaktadır” diye konuştu.

Hastanede 01.11.2014 tarihinde yeni otomasyon sistemine geçildiğini söyleyen Uysal, “Yeni otomasyon sisteminde ilk zamanlarda yaşanan aksaklıklar nedeniyle 2014 Kasım ayında personele dağıtılan döner sermaye gelirlerinde bir önceki aya göre 1 milyon 350 bin lira kayıp yaşanmıştır. Bu kaybın sebebi araştırıldığında ise ortaya çıkan gerçek daha da acı bir tabloyu gözler önüne sermiştir. Hastane Yönetimi ilgili ayda 9 milyon liralık fatura kesildiğini söylemiş ancak yapılan incelemede sözde tedbir amaçlı 5 milyon liralık bir faturanın bilerek kesilmediği ortaya çıkmıştır. Bu da hastane çalışanlarının hak ettikleri döner sermaye ücretini alamamalarına sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri