Hastane Ve Hemşire Başörtüsü Konusunda Anlaşmaya Vardı

Almanya'da Dortmund Johannes Hospital Hastanesi'nde Arap personeline başörtüsü ile çalışamaz diyerek işten atan hastane hemşire ile anlaşmaya vardı. Katolik kilisesine bağlı hastanede annelik izninden sonra başörtüsü taşıma kararı alan...

Almanya'da Dortmund Johannes Hospital Hastanesi'nde Arap personeline başörtüsü ile çalışamaz diyerek işten atan hastane hemşire ile anlaşmaya vardı. Katolik kilisesine bağlı hastanede annelik izninden sonra başörtüsü taşıma kararı alan genç anne çıkışının verilmesinden sonra cuma günü Dortmund İş Mahkemesi’nde dava açmıştı. Mahkemede bir araya gelen iki taraf anlaştıklarını bildirdi. Anlaşmaya göre hemşirenin işten çıkması geçerli olacak fakat bunun karşılığında hastane hemşireye 4 bin 600 Euro tazminat ödeyecek. Hemşire yıl sonuna kadar çalışıyor gibi maaşını eksiksiz alacak. Laila B. bu duruma rağmen başörtülü çalışmak için mücadele edeceğini söyledi. B.’nin bu ifadelerle belediyelerin yönetimindeki hastaneleri kastettiği tahmin ediliyor. Aynı şehirdeki Stadtische Kliniken Hastanesi basın sözcüsü Marc Raschke başörtüsünün kurumlarında gündelik hayatın bir parçası olduğunu söylemişti.

Başörtüsünü yasaklayan Katolik hastanesi yönetiminden Günther Nierhoff bağlı oldukları Katolik kiliselerinin başörtüsü kararını hastanelerin yönetimine bıraktıklarını belirterek yasağı savundu. Nierhoff, hastalarından da bu konuda eleştiriler aldıklarına dikkat çekti. Bunun dışında hastanenin bu kararını Erfurt İş Mahkemesi'nin Bochum'daki başörtüsü davasında hemşirenin aleyhine karar verdiği karardan güç alarak verdiğine dikkat çekiliyor.

YABANCILAR MECLİSİ’NDEN SİYASİLERE ÇAĞRI

Johannes Hospitel hastanesinin başörtülü hemşireye çıkış vermesini Federal İş Mahkemesi’nin haklı bulmasının ardından gelen tepkiler devam ediyor. Bir basın bildirisi yayınlayan Münih Yabancılar Meclisi, siyasilere iş hayatında dini vecibeleri yerine getirmeye müsaade edecek düzenlemeler yapma çağrısında bulundu. Özellikle hasta bakıcılığı gibi meslekler için personel bulunmasının zor olduğu bir dönemde mahkemenin verdiği kararın iş hayatı gerçeğine uzak olduğunu belirten yetkililer, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasının ve gerekli yasal değişikliklerin yapılmasının zamanının geldiğini açıkladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri