Hastane evleri oldu

Tedavileri tamamlandıktan sonra yakınları bulunamadığı hastaneden taburcu edilemeyen iki zihinsel engelliden erkek olanı 8 yıldır bir yakınının ortaya çıkmasını bekliyor.
Numune Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde görevli Doktor Mehmet Demir yaptığı açıklamada, hastane çalışanları tarafından ''Özgür'' ismi verilen hastanın bir trafik kazası sonrası hastanelerine getirildiğini söyledi. 
Burada yapılan tedavinin ardından Psikiyatri Servisi'ne yatırılan Özgür'ün, üzerinden kimliği çıkmadığı için yakınlarına ulaşamadıklarını ifade eden Demir, ''Hastamız konuşamıyor. 8 yıldır hastanemizde. Kimse sahip çıkmıyor. Biz Özgür'ün ailesine ulaşmaya çalışırken, 3 ay önce de isminin Meryem olduğunu belirten bir kadın getirildi. Bu hastamız da sokağa terk edilmiş. Bizlere emniyet yetkilileri getirdi'' dedi. 
İki hastanın da tedavisinin tamamlandığını belirten Demir, ''Tedavi konusunda yapacak bir şey yok. Bu iki hastamız da zihinsel özürlü. Bizim servisimizde ruh hastalarının tedavisi yapılıyor. Ancak tedavileri tamamlanan bu 2 kişiyi de bırakamıyoruz. Çünkü onların bugüne kadar hiç yakını ortaya çıkmadı. Onları dışarıya bırakamıyoruz. Biz kendi çabamızla ailelerine ulaşmak istedik. Ancak bir sonuç alamadık. Şimdi tek düşüncemiz 30 yaşlarındaki bu iki kişinin ailelerine kavuşması'' diye konuştu. 
HEMŞİRELER ÇOCUK GİBİ BAKIYOR
Psikiyatri Kliniğinde çalışan hemşireler ise, zaman zaman sahipsiz hastaların kliniklerinde tedavisinin yapıldığını, ancak birçoğuna ilerleyen zamanlarda yakınları tarafından sahip çıkıldığını söyledi. 
Şimdi Özgür ve Meryem isimli hastanın tedavisinin yapıldığını dile getiren hemşireler şunları kaydetti: 
''Bu iki hastamıza da sahip çıkan yok. Tedavileri tamamlandı. Bunların ikisi de terk edilmiş durumdalar. Bu hastaların her şeyiyle biz ilgileniyoruz. Bir süre sonra öyle bir şey oldu ki, artık yabancı bir ses duyduklarında tepki bile vermiyorlar. Ancak sesimizi duyduklarında bizleri gördüklerinde sevinçlerini hemen gösteriyorlar. Şimdilik onlar bize biz onlara alıştık. Ancak diğer hastaların daha iyi tedavi edilebilmesi için bu hastalarımıza sahip çıkılması gerekiyor.'' 
Numune Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı İdris Yıldırım ise, hastane çalışanları tarafından ''Özgür'' ismi konulan kişinin yakınlarına ulaşabilmek için bugüne kadar çok çaba sarf ettiklerini söyledi. 
Ancak sonuç alamadıklarını, bunun üzerine hastanın özel rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: 
''Son dönemlerde yetişkinler için yatılı rehabilitasyon merkezleri açılmaya başlandı. Başvuruda bizden hasta hakkında sağlık kurulu raporu istediler. Ancak hazırlanan raporda problem çıkmış. Çünkü hastanın hakkında adı, soyadı gibi hiçbir bilgi yok. Kimlik bilgisine ulaşamıyoruz. Şimdi sonucu bekliyoruz.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri