Hastalara umut oldu

Ulusal Hippoterapi Kongresi, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE)'de gerçekleştirildi. Kongreye, yerli ve yabancı birçok üniversite katkı sağladı.

Selçuklu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı, SOBE ve Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulunun ortaklaşa düzenlediği uluslararası kongreye Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

HEP BİRLİKTE BİR MUM YAKTIK

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SOBE'nin fikir aşamasından proje üretimine kadar çok uzun soluklu bir emeğin ürünü olduğunu belirtti. Bu projenin bir belediye için zor olduğunu dile getiren Altay, “Partnerlerimiz olmasa bu işin üstesinden gelmek bizim için çok zordu. Fakat işlerimiz çok kolaylaştırıldı. Bu yolculuğa çıktığımızda aslında uygulanacak yöntemi bizde çok bilmiyorduk. SOBE, 21 bin 500 metrekare olup 8 bin 500 metrekaresini kapalı alan oluşturuyor. Bina içinde konferans salonunun yanı sıra; eğitim ve spor salonları, yüzme havuzları, at ahırları yer alıyor. Tüm bu imkanlarla bundan sonra çok hayırlı işlere şahitlik edeceğiz. Bilimsel bir toplantı ile yola koyulmak bizim için çok önemli bir başlangıç oldu. Binayı yapmak işin en kolay olanıdır. Asıl önemli olan, binanın içini doldurabilmek ve bilimsel yönünü ortaya koyabilmektir. Bugün hep birlikte bir mum yakıyoruz. Bu mumun etrafını aydınlatmasını ve ülkemizdeki sorunları çözmesini temenni ediyorum. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkürü borç biliyorum” dedi.

ENGELLİ PERSONELLER TOPLUMA KAZANDIRILMALI

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Türkiye'ye kendi kültürünü yansıtacak, topluma faydası dokunacak özel yöntem geliştirmek için çabaladıklarını söyleyerek, “Henüz yolun başındayız. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. “Engelli personeller topluma kazandırılmalıdır” diyen  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise, bilimsel çalışmaları kongre ile buluşturmanın olumlu olduğunu ve engelli bireylere verilecek eğitim sürecinin biraz uzun olduğunu dile getirdi. Hülagü, “Toplumler engelli personellerine verdiği değer ile anılır. Gerekli hassasiyetler ortaya konulunmalıdır” şeklinde konuştu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokol eşliğinde SOBE'yi gezerek, yetkililerden bina ile ilgili bilgiler aldı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri