Hasta hakları daha da geliştirilecek

İl Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği ve 81 ilin hasta hakları koordinatörlerinin katıldığı Hasta Hakları İl Koordinatörü Toplantısı yapıldı

Hekimevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ve Hasta Hakları Şube Müdürü Mehmet Kaymakçı da katıldı. Toplantıda hasta hakları masaya yatırılarak neler yapılması gerektiği konuları tartışıldı. İki gün devam edecek olan toplantının ilk günü 4 tebliği okundu. Toplantı açılışında konuşan Dr. Hasan Küçükkendirci, “Hasta hakları koordinatörlerini şehrimizde ağırlamaktan çok memnunuz. Toplantımız sadece bilimsel program değil sosyal etkinlikleri de içeriyor. Ziyaretçilerimizi Mevlana diyarının gözeliğini ve hoşgörülüğünü göstereceğiz. Toplantının faydalı olmasını da bekliyoruz” dedi.

Mehmet Kaymakçı ise, “Hasta hakkı bürolarımız 2004 yılında kuruldu. Her yıl yaptığımız koordinatör toplantımızın amacı yapılan hizmetler ve daha neler yapılabilir bunları tartışmaktır. Kurulduğumuzdan bu yana ne kadar yol kat etmişiz bunu sayı olarak ortaya koymak. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın 2023 Vizyonu çerçevesinde biz neler yapabiliriz bunu belirlemek ve hayata geçirmektir” diye konuştu. ‘İller Performansı ve Yapılması Gerekenler Sempozyumu’nu’ da veren Kaymakçı, sempozyumunda illerin nüfuslarına göre oranlayarak hasta haklarındaki sıralamasını vererek şunları söyledi: “Hasta haklarında en iyi çalışan koordinatörümüz Eskişehir olmuş. Konya sıralamada 33’üncü sırada. Her il kendi oranını görerek daha ileriye doğru çalışmalar yapması gerekir.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri