Hasip Kaplan: Çözüm Sürecinde Sırat Köprüsündeyiz

Kürt sanatçılar, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarını Meclis önünde protesto etti. Eyleme katılan milletvekili Hasip Kaplan, "Parlamenterler olarak çözüm sürecinde şuan sırat köprüsünde olduğumuzun çok ciddi farkındayız....

Kürt sanatçılar, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarını Meclis önünde protesto etti. Eyleme katılan milletvekili Hasip Kaplan, "Parlamenterler olarak çözüm sürecinde şuan sırat köprüsünde olduğumuzun çok ciddi farkındayız. Elbette çözümün, barışın, özgürlüğün sonuçta kazanmasının Kobani’nin direnişini kazanmasından geçtiğini biliyoruz." dedi.

    Demokratik Sanatçılar İnsiyatifi üyesi Kürt sanatçılar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Dikmen Kapısı önünde eylem yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hasip Kaplan’ın da katıldığı eylemde sanatçılar,’ Sanat ve sanatçılar Rojava ile direniyor’ afişini taşıyıp IŞİD saldırılarını protesto etti.

    Protestocu grup adına basın açıklamasını Meral Tekçi yaptı. Tekçi, "Bu vahşi ölüm çeteleri, Şengal ve Rojava’da soykırım suçu işlemişlerdir. Kimyasal ve ağır silahlarla donatılmış IŞİD çetelerinin ortağı; İsrail, ABD, Türkiye, Arabistan ve bölgesel işbirlikçileridir. Son olarak IŞİD vb ölüm çeteleri eliyle Rojava’nın kalbi olan, devrimin ilan edildiği yer Kobani’ye sistemli saldırılar tekrardan gerçekleştiriliyor. Açıktır ki amaç devrimi, doğduğu yerde boğmaktır." diye konuştu.

    “SIRAT KÖPRÜSÜNDE OLDUĞUMUZUN ÇOK CİDDİ FARKINDAYIZ”

    HDP Milletvekili Hasip Kaplan ise çözüm sürecine giden yolun Kobani’den geçtiğini söyledi. Kaplan, "Parlamenterler olarak çözüm sürecinde şuan sırat köprüsünde olduğumuzun çok ciddi farkındayız. Elbette çözümün, barışın, özgürlüğün sonuçta kazanmasının Kobani’nin direnişini kazanmasından geçtiğini biliyoruz. Evvelsi gün hükümet yetkilileriyle görüşmeler yaptık, bunları sürdürüyoruz. Yarın da İmralı Adası'nda heyetimizin bir görüşmesi olacak. Şunu çok açık ifade etmek istiyoruz: Türkiye halkının geleceği, çıkarı nasıl ki 77 milyon Türkiye’de özgürce yaşama isteği varsa aynı şekilde Ortadoğu’da Kürt halkıyla stratejik bir dostluk ve beraberlik kurmanın zamanıdır. Başka seçenek yoktur. Ya IŞİD gibi çağdışı bu topraklarda yaşamayan, farklı ülkelerden gelen, kadınları köle pazarında satan, İslam dinini ayaklar altına alan, camileri bombalayan bu güruha karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin Kobani halkına engel değil destek olma zamanı olduğunu ve çözüm süresinin bundan güç alacağını ifade etmek istiyoruz. Sanatçıların bu duyarlılığının Türkiye’de çözümün başarılı olmasının yolunun Kobani halkından geçtiğini göstermektedir. 3 yıldır Kobani çetelere karşı direnişin destanını yazıyor. Desten yazılıyor ama silahla eşit değil. İşte burada Türkiye saflarını belirlemek zorunda. Ya IŞİD’in yanında olacak ya da 40 milyon Kürt, Türkmen, Süryani ve Ezidi’lerin yanında olacak. Başka seçenek yoktur.” ifadelerini kullandı.

    Kürt sanatçılar yapılan basın açıklamasının ardından Kürtçe şarkılar söyleyip, Kobani halkının yanında olduklarını belirtti. Protestocular oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri de protesto sırasında hazır bekletildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri