Hasip Kaplan: Ak Parti, 12 Eylül'ü Aklayan Bir Çaba İçinde

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin adeta 12 Eylül'ü aklayan bir çaba içinde olduğunu söyledi. 12 Eylül davasıyla ilgili temyizde darbecilerin ceza almamasına çalışıldığını belirten Kaplan, 12 Eylül darbesiyle yüzleşmeden,...

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin adeta 12 Eylül'ü aklayan bir çaba içinde olduğunu söyledi. 12 Eylül davasıyla ilgili temyizde darbecilerin ceza almamasına çalışıldığını belirten Kaplan, 12 Eylül darbesiyle yüzleşmeden, hukuku değiştirmeden Türkiye'nin yeni olmayacağının altını çizdi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Hasip Kaplan, 12 Eylül darbesi üzerinden tam 34 yıl geçtiğini hatırlatarak sadece 2 general hakkında göstermelik duruşma yapıldığını ifade etti. Dünyada ilk defa darbecilerin tutuksuz yargılandığını dile getiren Kaplan, zaman aşımı sebebiyle suç duyurularının reddedildiğini kaydetti.

    Temyizde darbecilerin ceza almamasına çalışıldığını belirten Kaplan, AK Parti'nin adeta 12 Eylül'ü aklayan bir çaba içinde olduğunu ifade etti. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımının kaldırıldığını vurgulayan Kaplan, vicdanı olan herkesi duyarlılığa davet etti. Ağır sonuçlarının hala devam ettiğini belirten Kaplan, 12 Eylül Anayasasının hala yürürlükte olduğunu hatırlattı.

    "TÜRKİYE SAFINI NETLEŞTİRMELİDİR"

    Çocukları ve torunlarını da etkilemeye başladığını anlatan Kaplan, o dönemde yapılan fişlemelerin hala saklandığını ve fişlemeleri olanların çocuklarının devlet kurumlarına girerken karşılarına çıktığını ifade etti. 12 Eylül darbesiyle yüzleşmeden, hukuku değiştirmeden Türkiye'nin yeni olmayacağının altını çizen Kaplan, kimsenin kendini kandırmamasını istedi.

    Türkiye'nin IŞİD konusundaki birlikteliğe imza atmamasıyla ilgili bir soruya Kaplan, "Hükümet şaşkınlık içinde ne yapacağını biliemiyor. Zaten uzun süredir 49 rehinenin tutulması başlı başlına bir krizdir. Hassasiyet elbette gösterilir ama aylarca, yıllarca tutuklu kalacağı anlamına gelmez. Hükümetin net bir tutum göstermesi gerekiyor." dedi.

    Meclis ve hükümetin alması gereken konular olduğunu anlatan Kaplan, örneğin savaş hali için Meclisin olağanüstü toplanıp konuşması gerekebileceğine dikkat çekti. Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin safını netleştirmesi gerektiğini vurguladı.

    Terör örgütü PKK'nın bölgede kaymakam atadığına ilişkin iddialara yönelik bir soruya Kaplan, "Bu saçmalıklara boş verin. Bu saçmalıklar, kafasını kuma gömen siyasetçilerin işidir." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri