Hasan Özmeriç göreve başladı

Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı tecrübeli çalıştırıcı Hasan Özmeriç ile ilk çalışmasını yaptı. İstanbul maçının hazırlıklarına aralıksız devam eden sarı-mavililerin tek hedefi galibiyet almak

Türkiye 2. Erkekler Basketbol Ligi A Grubu’nda mücadele veren Selçuk Üniversitesi, deplasmanda karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak ligde yeni bir seri yakalamak isteyen Sarı Mavililerde herhangi bir eksik bulunmuyor.

Selçuk Üniversitesi takım kaptanı İbrahim Öztürk, Finalspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarına dikkat çekerek, “Her maç zorludur. Geçen hafta bazı olumsuzluklara rağmen takım ruhu ile salondan galip ayrılmayı bildik. Zaman zaman farkı 20 sayıya kadar çıkardık. Sonunda da haklı bir galibiyet geldi. Kendimize olan güveni yeniden kazandık. Aynı zamanda da yukardan kopmamış olduk. Bu hafta da zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız. Güçlü bir ekip ancak takım müdafaamızı yapabilirsek galip ayrılacağımıza eminim” diye konuştu.
Tecrübeli oyuncu takımda birlik ve beraberliğin her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Takım olarak birlik ve beraberliğimiz çok iyi ve umarım sezon sonunda istediğimiz başarıyı yakalayacağız. Yeni gelecek hocamızla birlikte iyi bir seri yakalayıp ligdeki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz” dedi.
Sarı-mavili ekibin yeni teknik patronu Hasan Özmeriç ayağının tozuyla idmana çıktı. Oyuncularıyla tanışan Özmeriç, Zorlukları beraber aşıp, şampiyonluk hedefine hep birlikte ulaşacağız dedi. Kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de Özmeriçi ilk idmanda yalnız bırakmadılar Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı tecrübeli çalıştırıcı Hasan Özmeriç ile ilk çalışmasını yaptı. Konya ya gelen deneyimli çalıştırıcı ile yapılan ilk görüşmelerde prensip anlaşmasına varılmıştı. Taraflar arasında yapılan ikinci görüşmenin adından dün sabah resmi sözleşme de imzalandı.
18 yıl TED Ankara Kolejliler’de antrenör ve baş antrenör olarak görev yapan, baş antrenör olduktan sonra Ankara ekibinde çeşitli başarılara imza atıp takımı Play-Off a taşıyan Özmeriç, halen B Milli Erkek Basketbol takımında antrenörlük görevini sürdürüyor. İmzanın ardından kolları sıvayan Özmeriç takımın dün sabah yaptığı antrenmanı da yönetti. Yöneticiler ve oyuncularla tanıştıktan sonra ilk antrenmanını yaptıran çiçeği burnunda çalıştırıcı, “Hepimizin ortak gayesi Selçuk Üniversitesini yeniden Beko Basketbol Ligi’ne taşımak. Bu yolda karşılaşacağımız engelleri birlik beraberlik içerisinde ve yılmadan çalışarak aşacağız. Gerekirse 24 saat mesai yapacağız. Ben düzen basketbolunu severim” dedi.
Konya ya rakip takımların başında gelirken şehirden ve salondan çok etkilendiğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Selçuk Üniversitesi ve Konya’nın beklentilerinin yüksek olduğunu biliyorum. TED Koleji’nin başındayken Beko Basketbol Ligi’nde tüm takımların iki korkulu rakibi vardı. Biri Karşıyaka diğeri Selçuk Üniversitesi idi. Bu kulüp fiziki yapısı ile mükemmel imkanlara sahip, Bu imkanları iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
Hasan Özmeriç ve ekibinin ilk antrenmanını Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Mehmet Kamanlı, Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu ve yöneticiler Mustafa Azman, Yavuz Tezcan Uğur Özteke de takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında oynanacak olan TB2L A Grubu 15. hafta maçı cumartesi günü saat 16.00’da Bayrampaşa Spor Salonu’nda oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri