Hasan Özender için şükran gecesi

Doğumunun 75. Yılında Dr. Hasan Özönder için hizmetleri ve bir akademisyen olarak eğitime verdiği katkılarından dolayı şükran gecesi düzenlendi

Doğumunun 75. Yılında Dr. Hasan Özönder için hizmetleri ve bir akademisyen olarak eğitime verdiği katkılarından dolayı şükran gecesi düzenlendi. İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen Şükran Gecesine Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, yönetim kurulu, Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Dr. Hasan Özönder, öğrencileri, ailesi ve dernek üyeleriyle birlikte davetliler katıldı. Öğrencileri ve meslektaşları Dr. Hasan Özöder’i anlattı.Şükran Gecesinin açılışında konuşan Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, “ Bir bilim adamı ve akademisyen olarak Dr. Hasan Özönder’in Türk kültürüne verdiği hizmetleri ve eserlerinden dolayı bir şükran gecesi düzenledik. Dr. Hasan Özönder Konya kültürüne Cumhuriyet tarihinde en çok hizmet eden akademisyenlerimizden birisidir. Bunun yanında birçok eğitimci ve sanat adamı yetiştirmiştir. Kendilerine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

KONYA İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Prof. Dr. Caner Arabacı Dr. Hasan Özöder’in Konya için önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Konya’da 1980’li yıllarda yaptığı önemli çalışmalarda yer alarak bir damga vurdu. Yaptığı çalışmalar bizlere, yerli ve yabancı bilim adamlarına açık tutmuştur. Bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, uzun ömürler dilerim” dedi. Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, hocasının bir kitap aşığı olduğunu belirterek, “Öğrencilik yıllarım da dâhil hocamda ben hiçbir zaman kıskançlık görmedim. Bizlere hep ilim öğrenmeyi ve yurt dışını gezmeyi tavsiye ederdi. Kabuğunuzu kırın, gidin yeni yeni bilgiler öğrenin derdi. Özellikle hocam her zaman bizlere ilim yolculuğu yapmamızı öğütlerdi. Hocamın en önemli özelliklerinden birisi de kitap aşığı olmasıydı. Ayrıca Hasan Hocamın arşivi ve kütüphanesi dikkate değer bir zenginliktedir. Hocam, Konya’da yaşayan bir ilim adamı olarak Konya İslam medeniyetine, sanatına yapılan katkılarla ilgili hatıralarını kaleme alırsa bu bizim için büyük bir katkı olur. İnşallah hocam ömrünün sonuna kadar ilme, hikmete, sanata katkı vermeye devam edecek” diye konuştu.

HAYIRLI BİR İNSANDIR

Hattat Dr. Hüseyin Öksüz’de, yaptığı çalışmalar ve hizmetlerle Dr. Hasan Özönder’in hayırlı bir insan olduğunu dile getirerek, birlikte yaptığı bir seyahati anlattı. Dr. Yaşar Erdemir Hasan Özönder’in Konya çelebisi olduğunun üzerinde durarak, “Konya’ya geldikten sonra arkadaş olduk, dost olduk. Hasan Hocam, Türkiye’deki en iyi arşivcilerden birisidir. Onun Konya ve çevresiyle ilgili arşivi son derece zengindir. Özellikle arşivindeki fotoğraf ve slaytların sayısı bir hayli fazladır. Hasan Hocam tam bir Konya Çelebisi’dir. Hasan Hocamı tanımak, onun dostu olmak bizim için büyük bir şanstır” şeklinde konuştu.Prof. Dr. Ahmet Çaycı’da hocası Özönder’in kitaplarından ve yayınlanmış olan yazılarından bahsetti. Dr. Hasan Özönder’in dostlarından Bekir Şahin ve Muhammed Doğan’da birer konuşma yaptı. İsmail Detseli, Hasan Özönder için yazmış olduğu bir şiiri okudu. Hasan Özönder’in torunu Osman Emre Arslan’da Tahir Sakman tarafından yazılan bir şiiri okudu. Şiirlerden sonra Bekir Şahin, Yusuf Küçükdağ ve Hasan Özönder’in ailesi adına küçük torunu hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri