Hasan Kılca, "Öğrencilerimizin yarını kodlamasına öncülük edeceğiz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “RoboKaratay projemizde bu kapsamda atılmış bir adım. Öğrencilerimizin yarını kodlamasına öncülük edeceğiz” dedi  

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEVKA ile önemli bir işe imza attı. Eğitim seferberliği kapsamında Karatay'daki okullarda robotik kodlama açılması kararı verildi. 

“RoboKaratay” adı verilen projeyle ilçedeki okullarda, eğitimcilerin öncülüğünde öğrencilerle çok önemli çalışmalara imza atılacak. “Karatay Robot Hareketi” sloganıyla hayata geçen “RoboKaratay Projesi” ile 3 Kodlama Atölyesi, İş Makinesi Similasyonu ve Kitap Cafe ile geleceğin bilişimcilerin yetişmesine de imkân tanınacak. RoboKaratay Projesi kapsamında öğrenciler; Kodlama Temel Beceri Eğitimleri, Kodlama Temel Becerileri, Ardunio Uygulama Eğitimleri, İnsansız Hava Araçları Pilotaj Eğitimleri, İş Makinesi Similasyon Uygulama Eğitimleri ve Robot Kol Uygulamaları Eğitimi alacak.

KARATAY NEZDİNDE KONYA'YA ÖNEMLİ BİR EĞİTİM YATIRIMI

Başarılı bir neslin inşası için Karatay Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sadece teknolojiyi tüketen bir neslin ötesinde teknoloji üreten bir nesil istediklerini dile getirdi. Robotik kodlamanın ülke için önemine değinen ve bu alanda başarılı gençler yetiştirmenin ehemmiyetine vurgu yapan Başkan Kılca,  Robotik Kodlama Atölyesi ile Karatay nezdinde Konya'ya çok önemli bir eğitim hizmeti sağladıklarını da dile getirdi. 

BİZ BU İŞİN KÖRÜKLEYİCİSİ OLACAĞIZ

Gençlerin vaktini daha değerli geçirmesi için özellikle eğitimde alt yapı çalışmalarının artırılması gerektiğinin altını çizen Kılca, şunları kaydetti: “RoboKaratay projesini çok önemsiyoruz. Gençlerimize üretmenin vermiş olduğu hazzı yaşatmak istiyoruz. Bugün hayatın vazgeçilmezlerinden birisi de teknoloji oldu. Öyleyse bizim bu alanda da söz sahibi olmamız gerekir. Gençlerimizin teknolojiyi tüketen yapıdan, üreten yapıya geçmesi için üzerimize düşen sorumluluk ne ise yerine getirmemiz gerekir. Vaktini boşa geçirmek için değil, üretmek için çabalayan bir neslin yetişmesini arzuluyoruz. Biz, Karatay'da bu anlamda çok güzel bir adımı attık. Bunların devamı da gelecek. Modern bir dünyada yaşıyoruz. Teknolojide söz sahibi olacak isimler yetiştirmeliyiz. Bizim gençliğimizde ve çocuklarımızda böyle bir alt yapı var. Biz, bu işin körükleyicisi olacağız.” 

GENÇLERİMİZİN DEĞİŞİME AYAK UYDURMASI GEREKİR

Göreve geldikleri günden bu yana en fazla yatırımı eğitime yaptıklarını hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim vazgeçilmez bir alan. Bunun farkındayız. İşimiz çok. Değerli bir hizmet alanına yatırım yapmak için de Karatay Belediyesi olarak çalışmalarımız sürecek. Gençlerimizin değişime ayak uydurması gerekir. Değişime ayak uyduran nesiller yetiştirebilmek için çağdaş eğitimin gereklerini yerine getirmek zorundayız. Her şeyin dijitalleştiği bir dünyada kodlama ve tasarım bilen bireyler daha çok söz sahibi olacaklar. Evlâtlarımızın bu gelişmelere ayak uydurmasını önemsiyor, geleceğin teminatı öğrencilerimizin ve kursiyerlerimizin yarını kodlamasına öncülük ediyoruz.”

DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ BİR MERKEZ HALİNE GELECEK

“Uzun vadede simülasyon, kodlama, tasarım, oyun animasyon, uçuş eğitimi, artırılmış gerçeklik ve robotik üssü olarak RoboKaratay Merkezi’nin dünyanın kabul ettiği bir merkez haline gelmesini hedefliyoruz” diyen Kılca,  “Karatay’ımızda gerçekleştirdiğimiz projelerle eğitimde de marka olmak istiyoruz. RoboKaratay Merkezimizde simülasyon, grafik tasarım, Web tasarım, ünit artırılmış gerçeklik, insansız hava aracı uçuş eğitimi, oyun ve animasyon, yapay zekâ, video montaj, 3D tasarım alanlarında eğitim alan öğrenciler ve kursiyerler, özel sektörde iş bulma olanaklarını artırmış olacak ya da kendi iş kurma fikirlerini hayata geçirme noktasında altyapılarını oluşturmuş olacaklar. Uzun vadede ise; simülasyon, kodlama, tasarım, oyun animasyon, uçuş eğitimi, artırılmış gerçeklik ve robotik üssü olarak RoboKaratay Merkezinin ülkemizin ve dünyanın kabul ettiği bir merkez haline gelmesini hedefliyoruz. RoboKaratay Projemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

ÖNCELİKLE İLÇEDEKİ 11 OKULDA YAPILACAK

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteği hayata geçirilen RoboKaratay Projesi; Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi merkezli ilçedeki 11 okulda yapılacak. Projenin uygulanacağı diğer okullar ise şöyle:  “Şehit Sadık Ortaokul, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Yaşar Doğu Ortaokulu, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İHO, Karatay Belediyesi İHO, Gevher Nesibe Hatun İHO, Karatay Konya AİHL, Mehmet Hanife Yapıcı Anadolu Lisesi, Mevlana Kız İmam Hatip Lisesi ile Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi(BİLSEM).”

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri