Hasan Kılca, “Doğal gaz yaygınlaşmalı ve kalitesiz kömür engellenmeli”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’daki hava kirliliğinin en aza indirilmesi için doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması, bunun için de kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini söyledi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İsmil Termal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkan Hasan Kılca, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken’in “Karatay’da kronik bir sorun haline gelen hava kirliliğinin en aza indirilmesi” konusunda neler yapılacak sorusunu cevaplandındırdı. Kılca, Karatay’daki hava kirliliğinin en aza indirilmesi için doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması ve kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini söyledi.

DOĞAL GAZ BAĞLATMAK ZORUNLU HALE GELDİ

Başkan Hasan Kılca, şunları söyledi: “Hava kirliliği Konyamızın büyük bir problemi maalesef. Karatay coğrafi konumu itibariyle şehrimizin kod olarak daha düşük bir mevkisinde kalması nedeniyle şehrimizdeki hakim rüzgarların bazı aylarda, esmemesi nedeniyle bu sorun zaman zaman artıyor. Doğal gazı kullansak sorun bitme noktasına kadar geliyor. Doğal gaz kullanımını ne kadar yaygınlaştırırsak, kentsel dönüşümü ne kadar hızlandırırsak hava kirliliği o kadar azalır. Şehrimizde hala kentsel dönüşüm bekleyen yerler var. Sokağında caddesinde doğal gaz geçtiği halde bağlatmayan bloklar vardı. MÇK kararlarına karşı vatandaşlar dava açtı. Bu dava belediyemiz lehine sonuçlandı. Doğal gaz altyapısı bir sitesinin önünden geçiyorsa doğal gaz kullanma zorunluluğu getirildi.

KALİTESİZ KÖMÜR KULLANANAN MESKENLER VAR

Küçük evler ve meskenler var. Buralar hala kalitesiz kömür kullanmaya devam ediyor. MÇK kararları alınsa da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi denetimleri sürdürüyor. Karatay’da kokunun ve hava kirliliğinin nereden oluştuğuna dair Çevre İl Müdürlüğümüzce bir proje çalışması oluşturduk. İnşallah zamanla bu sorunu aşacağımıza ümit ediyoruz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri