Hasan Ekici: Hep Birlikte Aşacağız…

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici

Hep Birlikte Aşacağız…

Değerli okuyucular,

Hepinizin bildiği gibi ülke olarak maalesef oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizde ve ilimizde meydana gelen olay ve gelişmeler halkımızın moral seviyesini oldukça düşürmüş durumda. Son dönemde yaşanan sel felaketleri, orman yangınları, vaka sayılarının hızla artması, kuraklık sorununun yeniden baş göstermesi ve Suriyeli göçmenlerin ardından Afgan göçmenlerin de ülkemize yasadışı yollardan hızla girmeye başlamaları halkımızın gerçek gündemlerinin önüne geçti. Yaşanan sıkıntılara yönelik yapılan tüm eleştiri ve önerilere hükümetin “provokasyon” damgası vurma gayreti de tüm bu olaylardaki ihmal ve yanlış politikaların üzerini örtme gayretinden öteye gitmemektedir.

CİĞERLERİMİZ YANDI

Ülkemizin birçok bölgesinde çıkan orman yangınları, ormanlarla birlikte ciğerlerimizi de yakmıştır. Yangında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yangında yaşamını yitiren canlılar da bizleri üzüntüye sevketmiştir. Yangının söndürülmesi konusunda çok kötü bir kriz yönetimi sergilendi. Özellikle uçakların sevkinde ve etkin kullanımda ciddi zaaflar söz konusu olduğu aşikar. Yangınların söndürülmesinin ardından partimiz geniş bir fidan kampanyası başlatacak ve bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. 

KONYA’NIN SU SORUNU

Konya Ovası’nın su sorununu çözeceklerini ya da çözmek üzere olduklarını defalarca dile getiren Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız 17 kilometrelik Hadimi Avşar Barajı’nın açılışını birçok kez yaptılar. Konya Ovası’na suyu götürecek tünellerin yapımı uzun zamandır sürüyor. Fakat tünellerin yapımında bir ilerleme olmadığı gibi büyük sıkıntılar var. Ödenek verilmediğini, göçüklerin olduğunu ve çalışmaların yapılmadığını biliyoruz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramından önce kısa bir çalışma yapılarak ara verildiğini ve 2,5 aydır herhangi bir çalışmanın olmadığını gördük. Verimli olacak projeler plansızlık ve düzensizlik nedeniyle adeta can çekişiyor. Maalesef bu konuda sorumluluk alan da yok. Konya Ovası Susuzluktan Kırılırken Taşkent’te Sular Boş Yere Akıyor. Avşar Barajı’nın gövdesi yapılmış su tutulmayınca yanmakta olduğuna şahit olduk. Avşar Barajı su tutmaya başladığı zaman su altında kalacak olan Taşkent - Balcılar yolunun da muammada olduğunu görüyoruz.

DEDEOĞULLARI AİLESİ HEPİMİZİN AİLESİDİR

Temmuz ayının sonunda Meram ilçemizde Dedeoğulları ailesinin 7 üyesinin vahşice katledilmesi eminim ki bizleri olduğu kadar tüm Konya halkını da üzüntüye sevketmiştir. Husumetten kaynaklanan bu vahşetin ülke genelinde Konya aleyhinde farklı mecralara taşınmaya çalışılması bizleri bir kez daha üzmüştür. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da öldürülen ailenin yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dilemiş ve adeta geliyorum diyen felakette yaşanan ihmalleri ibretle dinledi. Genel Başkanımızın “Dedeoğulları ailesi hepimizin ailesidir. Onların hakkını, hukukunu korumak bizim için bir insanlık görevidir” diyerek bu konudaki hassasiyetini sergilemiştir. Katil zanlısının kısa sürede yakalanarak adelete teslim edilmesi ise bir nebze de olsa yüreklere su serpmiştir. Suçluların kanun karşısında hakettikleri cezayı alacaklarına olan inancımız tamdır.

GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Değerli okuyucularımız

Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu kurmayları ile il il, ilçe ilçe dolaşarak “Geleceği birlikte inşa edeceğiz” sloganı ile tüm Türkiye’ye "Nasıl Bir Gelecek Hayal Ediyorsunuz?" sorusunu yöneltiyor. Karadeniz gezisinde Genel Başkanımıza gösterilen teveccüh bizleri oldukça memnun etmiştir. Gördüğümüz ilgi partimizin, halkımızın umudu olduğunun apaçık göstergesidir. Yapılacak ilk seçimde çıkacak sonuçlar söylemlerimizin ne derece doğru olduğunu ortaya koyacaktır.

Kurban Bayramı’nda memleketi olan Konya’da partililer ile bayramlaşan Genel Başkanımız baba ocağı Taşkent’i de mahalle mahalle dolaşarak bayramlaştı ve hemşehrilerinin sorunlarını dinledi. Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde bu yıl 12.si düzenlenen Sarıveliller Karacaoğlan Kiraz, Bal ve Sıla Festivali’ne de katılan Genel Başkanımızın sözleri ile yazımı tamamlıyorum: “Öyle bir ülke inşa edeceğiz ki bu yaylanın söğütleri gibi serinlik verecek, öyle bir ülke inşa edeceğiz ki bu yaylanın kavakları gibi ülkemizi zirvelere taşıyacak, öyle bir ülke inşa edeceğiz ki Çınar gibi 84 milyon vatandaşını gölgesinde ihya edecek"

Her daim olduğu gibi, yine birlikte aşacağız bu zor günleri.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri