Hasan Angı: Kurumun zarar görmesine gönlümüz razı olmaz

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bunu çıkaralım, şunu destekleyelim' demedik. O zaman sandığın ne anlamı var? Öyle olsaydı kendi adayımızı çıkarır, desteklerdik ama buna gerek yoktu” dedi

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 69. Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçimi Ramazan Erkoyuncu kazandı. Erkoyuncu'nun seçimleri kazanmasının ardından “AK Parti'nin desteklediği aday (Özkan Taşpınar) seçimi kaybetti” iddiaları ortaya atıldı. Konu ile ilgili AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

BU OLAY ÜZERİNDEN AK PARTİ'YE VURMA ÇABASI VAR!

Seçim öncesi ziyaretlerine birçok ismin geldiğini, ziyarete gelen isimlerin geleceğe dair düşüncelerini ifade ettiğini ifade eden Angı, “Sıkıntıların giderilmesi adına bütün isimler hükümet desteğini talep etti” dedi. “Biz de hepsine başarılar diledik” diyen Başkan Angı, “Herkesin gönlünde farklı isimler yatabilir ancak sonuç itibariyle ortada bir sandık var. Kararı verecek olan çiftçidir” şeklinde konuştu. Seçim sonuçlarının çiftçiler adına hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burası Konya'nın bir markasıdır. Ülke ve şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Kurumun zarar görmesine gönlümüz kesinlikle razı olmaz. Tekrar ifade ediyoruz, süreç kooperatif üyelerinin tercihidir. Biz, sürecin doğru yönetilmesini arzu ederiz. Bu olayı siyasi zemine çekmek, insanları huzursuz kılmak kimseye fayda sağlamaz. Konya'nın marka değeri olan kurum ve kuruluşlarda zarar görmeden görev değişimi yaşanabilir. Daha önceki süreçleri biliyoruz. Olaylar, siyasi rekabet ortamına getirilmek istendi. Geçmişte bunlar yaşandı. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 69. Seçimli Olağan Genel Kurulu gergin bir ortamda yapılmadı. Seçim gayet demokratik bir ortamda gerçekleştirildi. Huzurlu bir seçim oldu. Kimse kimseye kırılmadı. Bundan sonrası için önemli olan şirketin sağlıklı şekilde yönetilmesidir. Bizim olaya başından beri baktığımız taraf buydu ve öyle baktık. 'Bunu çıkaralım, şunu destekleyelim' demedik. O zaman sandığın ne anlamı var? Öyle olsaydı kendi adayımızı çıkarır, desteklerdik ama buna gerek yoktu. Bu mesele üzerinden AK Parti'ye vurma çabası var. Bu durum, kimseye bir şey kazandırmaz. Bundan kimse de mutlu olmaz. 22 yıl görevi yürüten Recep Konuk bey, 'görevi bırakacağım' dedi, ilgi arttı. Adaylar çıktı. Çalışmalarını yaptı. Herkes kendince başarılı olma adına çalışmalarını yürüttü. Önemli olan demokratik olgunluktu. Altını çizerek söylüyorum, doğru olan da budur.”

DOĞRU İŞLER YAPILIRSA İLGİLİ KURUMLAR DESTEK VERİR”

AK Parti'nin Konya'da büyük bir seçmen kitlesine sahip olduğunu aktaran Angı, Konya'da Cumhur İttifakının oy oranının da yüksek olduğuna dikkat çekti. Belediyelerin ve hükümetin hizmetlerinin ortada olduğunu belirten Angı, “Tekrar söylüyorum, siyaset zeminin farklı yere çekilmesine gerek yok. Partimize dil uzatanların bugüne kadar hangi seçime girdiklerini bizler de iyi biliyoruz onlar da. Seçimlere hangi hava ile girildi, hangi oylar alındı hepsi ortada” şeklinde konuştu. Yeni yönetimin çiftçinin daha güçlü kılınması adına çalışması gerektiğini de dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, son olarak şunları söyledi: “Herkesin kendi işini yapması gerekir. Yönetim doğru işler yaptığını gösterirse, ilgili kurumlar da gerekli desteği verir. Hatalar, yanlışlar ortaya çıkarsa kimsenin yapacağı bir şey olmaz. Ortada iyi niyetin olması gerekir.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri