HAS Parti büyük kongreye gidiyor

HAS Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu, 28 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan olağan büyük kongrenin ardından seçimlere girmek için partilerinin önünde bir engel kalmayacağını söyledi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Başkanı Veli Tolu, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Paşapark Otel’de yapılan basın toplantısında 28 Kasım Pazar günü yapılacak olan olağan büyük kongreye ilişkin bilgiler veren HAS Parti İl Başkanı Veli Tolu, kongrenin gerçekleşmesi ile birlikte HAS Parti’nin Haziran ayında yapılacak olan seçimlere girmesi için hiçbir engel kalmayacağını duyurdu.
‘HAS PARTİ SEÇİME GİRECEK’
HAS Parti Konya İl Başkanı Veli Tolu, Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerine katılabilmek için seçimden 6 ay önce parti teşkilatlarının en az yarısının kurulması gerektiğine dikkat çekerek, “Partimiz teşkilatlanma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 28 Kasım Pazar günü Ankara’da yapacağımız olağan büyük kongremizle partimizin Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine girmesi için önümüzde hiçbir engel kalmamış olacak. Bu çerçevede Konya’da da 20 kurucu ilçe teşkilat başkanımız belirlendi. Diğerleri ile de görüşmelerimiz devam ediyor. 400’ü aşkın kişiyle istişare ettik. Umut ediyorum ki yıl başına kadar 31 ilçe ve 100’ün üzerinde beldede teşkilatlanma çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Ocak ayından itibaren de seçim çalışmalarına başlayacağız. Yapacağımız kongreye Konya’dan yaklaşık 30 otobüsle katılım olacak” ifadelerini kullandı.
‘HALKIN SESİNİ DUYURACAK BİR OLUŞUM’
HAS Parti’nin amacının Türkiye’de herkesin ortak sesi olmak ve ortak sesin vereceği kararları uygulamak olduğunu söyleyen Veli Tolu, “Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da dediği gibi herkesin sesini duyurmak için bir araya geldik. Bu çerçevede daha önce başka partilerde görev alanlardan da bize katılım oldu. Teşkilatlanma sürecinde görüştüğümüz 400 kişiden 200’ü daha önce hiçbir siyasi parti içerisinde yer almamış olan kişiler. Dolayısı ile ortaya koyduğumuz hedefler üzerinde emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyebiliriz” dedi.
HAS Parti İl Başkanı Veli Tolu yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı. Bir gazetecinin yaklaşan seçim öncesinde başka bir siyasi parti ile ittifak kurmak gibi bir düşüncelerinin olup olmadığını sorması üzerine Tolu, “HAS Parti olarak başka partilerle ittifak kurmayı hiçbir zaman düşünmedik, düşünmeyeceğiz” dedi.
Son dönemde Türkiye gündemini meşgul eden Füze Kalkanı Projesi’ne ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Veli Tolu, “Füze Kalkanı Projesi’nin çok yönlü sonuçları olacak. Bu proje 21. yüzyılın en büyük ticari olayıdır. Fakat hangi amaçla kullanılacağı yönünde siyasi bir muamma vardır. Bugün herkes bunun İran için bir tehdit olduğunu söylerken, nedense sadece yöneticilerimiz bunun böyle olmadığını düşünüyor. Türkiye’de 90’ın üzerinde nükleer füze olduğu biliniyor. Bu kadar teknolojiye boğulmuş bir dünya varken, Türkiye’deki hiçbir füzenin kontrolü bizde olmayacaktır. Yani bu olay, Türkiye’yi ABD’nin nükleer kankası yapmıştır” diye konuştu.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri