Harita mühendisliği 50. yıl çalıştayı düzenledi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Harita Mühendisliği Eğitiminde 50. Yıl Çalıştayı”

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Harita Mühendisliği Eğitiminde 50. Yıl Çalıştayı” akademisyenler, öğrenciler, harita meslek odaları yöneticileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayda, Harita Mühendisliğinin dünü, bugünü ve yarını “Türkiye’de Harita Mühendisliği” ve “Geleceğin Teknolojisinde Harita Mühendisliği” başlıklı panellerde konunun uzmanları tarafından ele alındı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik törende yapığı konuşmada, “1972 yılında eğitim-öğretime başlayan ve bu yıl 50. Yaşını kutlayan Harita Mühendisliği bölümümüzün lisans ve lisansüstü eğitiminde bir marka olduğunu hepimiz biliyoruz. Nitelikli ve yetkin akademik kadrosu, uzun yılların deneyimine dayalı ulusal ve uluslararası akreditasyon kurumlarınca onaylanmış kaliteli eğitimi, laboratuvarları ve araştırma imkanlarıyla nitelikli eğitimin temel taşlarındandır” dedi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Halil Kürşad Ersoy ise konuşmasında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Harita Mühendisliği Bölümünün yarım asırlık bir birikime ve deneyime sahip olduğunu söyledi.

Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Çay ise konuşmasında bölümün akademik, bilimsel çıktıları ve proje sayılarını katılımcılarla paylaştı. Konuşmaların ardından çalıştayın gerçekleşmesinde katkı sunan kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri