Harçlık vererek iyi anne baba olunmaz

Selçuklu TOKİ İlköğretim Okulu tarafından yapılan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında önceki akşam Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde öğrenci velilerinin katılımıyla Sorumluluk Bilincinin Geliş

Selçuklu TOKİ İlköğretim Okulu tarafından yapılan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında önceki akşam Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde öğrenci velilerinin katılımıyla ‘Sorumluluk Bilincinin Geliştirilmesinde Anne-Baba Tutumları ve Sosyal Yaşam Becerileri’ konulu konferans düzenlendi. Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrenci velilerinin ilgilisi yoğun oldu. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Koordinatörü Hüseyin Güngör’ün de katıldığı programın açış konuşmasını yapan Selçuklu TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Koçak, “Okulumuz 2006-2007 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmış olan okulumuzda şu an 33 derslikte 5 idareci, 80 öğretmen ve bin 840 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Amacımız, öğrencilerimizi bir üst öğrenime hazırlamanın yanında, sosyal, kültürel ve eğitsel etkinliklerle kendilerini geliştirmelerine ve milli kültürü benimsemelerine yardımcı olarak, milli değerlere sahip çıkan bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda okulumuzda Değerler Eğitimi Projesi başlattık. Projemiz kapsamında mart ayı için öğrencilerimizde sorumluluk bilincini geliştirmeyi ele aldık” dedi.

Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz, anne ve babalara iyi birer ebeveyn olmaları için yapmaları gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu. Çocuğun üstünü başını giydirmek ve cebine harçlık koymakla iyi bir anne baba olunamayacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz, “Anne baba olmak büyük sorumluluklar ister. Bu sorumlulukları yerine getirebilmek için dönemin şartlarını göz ardı edemezsiniz. Kendi yetiştiğiniz dönemin koşulları ve çocuklarınız yetiştiği dönemin koşulları arasında dünyalar kadar fark var. En basitinden sizler çocukken bilgisayar, internet gibi teknolojiler yoktu” diye konuştu. Doç. Dr. Hasan Yılmaz, çocuklara milli ve manevi değerlerin, ahlaki kuralların iyi bir şekilde öğretilmesinin önemini vurguladı.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri