Harçlar aileleri zorluyor

Ahmet Selim Laleli, “2010-2011 yılı 2. dönem eğitiminin başladığı şu günlerde üniversite öğrencileri ve aileleri yüksek öğrenim harçlarını yatırmanın zorluğunu yaşıyorlar” dedi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Selim Laleli güncel meseleler ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı HAS Parti İl Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. HAS Parti’nin 28 Kasım 2010 tarihinde büyük kongresini yaparak Türk siyasi hayatındaki müstesna yerini aldığını belirten Ahmet Selim Laleli, “Partilerinin kurulduğu günden buyana Türkiye’nin gerçek gündemi olan halkımızın sorunlarını dile getirmiş ve bu sorunların çözüm yollarını da kamuoyu ile paylaşmıştır. Ülkenin gündemi maalesef halkımızın sorunları değil, iktidar ve muhalefet partilerinin sığ çekişmeleri teşkil etmektedir. Bu çekişmelerle gündemimiz meşgul edilmekte ve çok değerli olan zamanımız heba edilmektedir. Biz HAS Parti olarak bu kayıkçı kavgalarının dışında kalıp, gerçek gündemimiz olan halkımızın sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz” dedi.
‘AİLELER ÇOCUKLARININ HARÇLARINI YATIRMADA ZORLANIYOR’
Ülkede 2.5 milyon gencin üniversite okuduğunu anımsatan HAS Parti Selçuklu İlçe Başkanı Laleli, “2010-2011 yılı 2. dönem eğitiminin başladığı şu günlerde üniversite öğrencileri ve aileleri yüksek öğrenim harçlarını yatırmanın zorluğunu ve sıkıntılarını yaşamaktalar. Türkiye’de 12 milyon 751 bin insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı, yoksulluk sınırının 2 bin 835 TL, açlık sınırının 870 TL ve asgari ücretin ise 629 TL olduğu göz önüne alındığında bu haçları ödemenin ailelere ne büyük bir yük olduğu çok açıktır. Bütün insanlara eğitimde fırsat eşitliği verilmeli ve eğitimin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Parası olanın üniversitelerde okuyabileceği, parası olmayanın ise ne kadar zeki olursa olsun okuyamayacağı bir sistemi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu kredileri ödemek için devletten harç kredisi alanları ise okullarından mezun olduklarında sırtlarında büyük bir borç yüküyle hayata atılmaktadırlar” diye konuştu.
‘YANLIŞ EKONOMİK POLİTİKALARIN SONUCU’
HAS Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte üniversite harçlarını tamamını kaldıracağını da dile getiren Ahmet Selim Laleli, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim iktidarımızda ülkemizin kaynakları yine bu ülke insanının mutluluğu ve refahı için harcanacaktır. Uygulanan yanlış ekonomi politikalarının bir neticesi olarak dünyadaki en yüksek faizi veren ülke konumuna geldik. Türkiye bir yılda 60 katrilyon lira faiz ödemeye mahkum edilmiştir. Bu ekonomik sistemden derhal vazgeçilmeli ve ülke kaynakları bir avuç zadegana değil halkımızın kendisine verilmelidir. Biz herkes için özgürlük, herkes için adalet ve refah diyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri