Hamzaçebi: 'Davut Harikalar Diyarı'nda Gibi Bir Başbakanlık Yapıyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun atama ile gelmiş biri olduğunu belirterek "O nedenle efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. Efendisine şükran duyguları içerisinde. Onun bulaşmış olduğu bütün...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun atama ile gelmiş biri olduğunu belirterek "O nedenle efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. Efendisine şükran duyguları içerisinde. Onun bulaşmış olduğu bütün yolsuzlukları ört bas etmeyi kendine ana görevi sayıyor. 'Davut Harikalar Diyarı'nda gibi bir başbakanlık yapıyor." dedi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi. Türkiye'nin aydın, entellektüel bir başbakana sahip olmasından mutlu olacaklarını belirten Hamzaçebi, Davutoğlu'nun aydın, entellektüel tanımını hak eden bir kişi olmadığını ifade etti.

    Davutoğlu'nun 17 Aralık'ın hükümete yönelik bir darbe teşebbüsü olduğunu söylediğini hatırlatan Hamzaçebi, dolarlar, Eurolar olduğunu, bunun bir yana bırakılıp darbe teşebbüsü olduğunun söylendiğini kaydetti. Davutoğlu'nun bilgisini, uzmanlığını, birikimini siyasi mücadele, halkın mücadele alanında değil de yolsuzlukları örtme alanında kullandığını dile getiren Hamzaçebi, "Buna şaşırmıyorum. Çünkü atama ile gelmiş birisi. Eskiden kontenjan senatörleri vardı, kendisi kontenjan başbakanı. O nedenle efendisinin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. Efendisine şükran duyguları içerisinde. Onun bulaşmış olduğu bütün yolsuzlukları ört bas etmeyi kendine ana görevi sayıyor. Böyle bir kişiye aydın, entellektüel dersek bu kelimelere yazık etmiş oluruz."

    Davutoğlu'nun Gezi hareketini de hükümete karşı darbe teşebbüsü olarak değerlendirdiğini anlatan Hamzaçebi, bu değerlendirmenin çağdaşlıktan uzak, özgürlük karşıtı bir tutum olduğuna dikkat çekti. Davutoğlu'nun özgürlük karşıtı bir Başbakan olduğunu savunan Hamzaçebi, Davutoğlu'ndan demokrat ve özgürlükçü bir başbakan olmayacağını vurguladı. "O, efendisinin kendisine çizmiş olduğu, belirlemiş olduğu siyaset alanı içerisinde 'Davut Harikalar Diyarı'nda gibi bir başbakanlık yapıyor." ifadelerini kullandı.

    Ahmet Davutoğlu'nun dünya kadar sorun varken Samsun'dan CHP'ye laf yetiştirmeye çalıştığını dile getiren Hamzaçebi, aynaya baktığı zaman IŞİD'e terör örgütü diyemeyen bir kişi göreceğini kaydetti. CHP'nin tutumunun başörtüsü sorununun aşılmasında önemli olduğunu ifade eden Hamzaçebi, partinin net tutumu sebebiyle sorunun aşıldığını kaydetti. Bunu da herkesin bildiğini dile getirdi.

    Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin bir soruya Hamzaçebi, tezkerenin henüz Meclis'e gelmediğini hatırlattı. Yeni bir içeriğe sahip olacağının ifade edildiğini belirten Hamzaçebi, "IŞİD bir terör örgütü olarak tanımlanacak mı; bunu bilmiyoruz. Tezkere geldiğinde bunu daha iyi değerlendirme imkanı olacak. Türkiye bölge ülkesi. Suriye ve Irak'a komşu ülkeyiz. Yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz. Karadan askeri hareketin bir parçası olarak olarak harekete kalkıştığı zaman bunun gelecek dönemlerde bölge siyasetine olumsuz etkisi olacaktır. Koalisyon gidecek ama Türkiye burada kalacak. Ama Türkiye gelişmelere seyirci kalamaz ama askeri hareket, işin olmaması gereken boyutudur. Bunun dışında uluslararası hangi destek gerekiyorsa verilebilir." şeklinde konuştu.

    Başörtüsüyle ilgili bir soruya da Hamzaçebi, konuyu yargıya taşımayacaklarını belirterek herkesin istediği kıyafeti giyebileceğinin altını çizdi. İktidarın başörtüsü etrafında kutuplaşma, saflaşma ile Türkiye'yi seçime götürmek istediğini dile getiren Hamzaçebi, "Biz hükümete bu fırsatı vermeyeceğiz. Hangi gerekçe ile olursa olsun örtünmelerine saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK-IŞİD kıyaslamasıyla ilgili sözlerini samimi bulmadığını vurgulayan Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamaları konusunda ise "Abdullah Öcalan'ı muhatap aldı, şimdi Kandil'i muhatap alıyor. Bu değerlendirme için Sayın Akdoğan'ı kutlamak lazım." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri