Hamit Altıntop: Kötü Bir Süreçteyiz Bunu Kabul Etmemiz Gerekiyor

Galatasaraylı milli futbolcu Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya'ya 4 - 0 yenildikleri maçın ardından kötü bir süreçte olduklarını söyledi.Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hamit Altıntop, "Brezilya'ya...

Galatasaraylı milli futbolcu Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya'ya 4 - 0 yenildikleri maçın ardından kötü bir süreçte olduklarını söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hamit Altıntop, "Brezilya'ya karşı 4 - 0 evet... İçeride oynanan ve bize yakışmayan bir sonuç bunu kabul ediyoruz. Kabul etmemiz gereken başka bir konu Türk futbolu, bu milli takıma da yansıyor. Zorlu bir süreç, kötü bir süreçteyiz. Bunu kabul etmemiz lazım. Bunu kabul ettikten sonra iyi analiz etmemiz gerekiyor. İşimize sevgiyle, saygıyla, ciddiyetle ve dürüstlükle yaklaşmamız gerekiyor. Gerekiyorsa uyumadan kolları sıvayıp 'çalışmak çalışmak çalışmak' hedefimiz olması gerekiyor. Birbirimizi kandırmayalım, yetersiz olduğunu biliyoruz. Ama ilk hedefimiz bunu kabul etmek ondan sonra küçük küçük adımlar atmak ve haddimizi bilmek." şeklinde konuştu.

Ülkesini ve işini sevdiğini dile getiren Hamit, şöyle devam etti: "Hatalar yanlışlar olacaktır; ama bu engelleri beraber olabilirsek aşabiliriz. Güzel bir enerjiyle yaklaşırsak aşabiliriz. Buradan 20 yaşındaki yavrumuzu ıslıklamak, af edersiniz küfür etmek Türk milletine yakışmaz o yavrumuza hiçbir konuda yardımcı olmaz."

Hamit Altıntop, kulüp başkanları ve yöneticilere de seslenerek, "Bütün kulüp başkanları, yönetimdeki insanların kendilerini sorgulamaları lazım. Futbol içinde olduklarında futbol için ne yaptılar? Sadece para vermek, 'ben bu transferi yaptım', 'ben bu kadar para verdim' bunlar yeterli değil. Önemli olan sevgi saygı ve doğruları yapmak. Hedefimiz bu olması lazım. Pazartesi önemli bir maça çıkacağız, sonuç ne olursa olsun ilk önce Türkiye olalım, birbirimizi sevelim. Birbirimizin ayıplarını örtmesini bilelim. Türk kültüründe, ailemizde, dinimizde bunu öğrendik." ifadelerini kullandı.

Bu arada karşılaşmayı izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat da yaptığı kısa açıklamada, "Milli maç, geldik gördük gidiyoruz. Skor farklı oldu çünkü karşı takım çok iyi bir takım ondan farklı oldu. Seyircinin reaksiyonu gayet normal. Siz de normal olduğunu yazarsınız." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri