HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER HUSUSLAR

HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER HUSUSLAR

Hamilelik belirtilerinin ortaya çıkması ile yapılacak test sonucunda kesin sonuç elde edilmektedir. Hamile olunduğu kesinleştikten sonra anne adayının yapması gereken birçok hususun değiştiği bilinmelidir. Hamileliğin sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için iyi bilinmelidir. Aksi durumda hem fiziksel değişimler hem de ruhsal bunalımların yaşanmasından dolayı istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durum anne adayının yanında bebek içinde tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir.

Hamilelikte her durum çok daha önemli hale gelmektedir. Çünkü kişinin beslenmesinden yaşantısına kadar her husus değişmektedir. Çok daha sağlıklı ve kaliteli bir öğün oluşturulmalıdır. Süt, peynir, bal ile yapılan kahvaltıların yanı sıra vitamin, protein ve Folik asit ihtiyacı karşılanmalıdır.

Organik ürünlerin tercih edilmesi ise çok daha iyi olacaktır. Ayrıca alkol ürünleri başta olmak üzere sigara, kahve, asitli içecekler ya da kimyasal madde bulunan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. ile fiziksel durumlarda da değişiklik olmaktadır. Cenin olarak ifade edilen bebeğin kalp atışlarının ilk kez duyulması yaklaşık olarak 10. Hafta civarındadır. Bununla birlikte sağlıklı bir gelişim göstermesi durumunda bebek hareketlerinin anne tarafından hissedilmesi ise 16 ile 22.hafta arasında olmaktadır. Hamileliğin ilerlemesiyle anne vücudu da oldukça zayıf hale gelmektedir. Bu nedenle en ufak etkilerden hasta olunması mümkün olmaktadır. Bunun önlenmesi içinde bitkisel yollar denenebilir. sorusunun cevabı mutlaka bitkisel yollar ile olmalıdır. Antibiyotik çeşitlerinin kullanılması sağlık açısından tavsiye edilmemektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri