Hamile Doktor İle Ev Kadınının Tartışması Karakolda Bitti

Adana'da bir kadın, diş çürüğünden dolayı yüzü şişen ve gözü kapanan oğlunun tedavisi için gittiği Yüreğir Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kayıt fişi almadığı için kadın çocuk doktorunun hakaretine uğradığı gerekçesiyle...

Adana'da bir kadın, diş çürüğünden dolayı yüzü şişen ve gözü kapanan oğlunun tedavisi için gittiği Yüreğir Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kayıt fişi almadığı için kadın çocuk doktorunun hakaretine uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Uzman Hekim Selva Köylüoğlu ise kendini savundu. Saldırıya uğradığını belirten kadın doktor "10 haftalık gebeyim. Çocuğuma bir şey olmasından çok korktum." dedi. Doktor ile ev kadını birbirinden şikayetçi oldu. Anne ve babasıyla 3 günde 6 hastane gezen 8 yaşındaki Kadir Biçen ise tedavisinin yapılacağı günü bekliyor.

Merkez Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi’nde oturan ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Kadir Biçen'in dişi ağrıdı. Annesi Songül Biçen(25), sabah kalktığında oğlunun yüzünün şiştiğini görünce aile sağlığı merkezine götürdü. Doktor, ağrı kesici ve antibiyotik verdi. İlaçlarını kullanan küçük çocuğun yüzü bir gün sonra daha fazla şişti, sağ gözü de kapandı. Anne Songül Biçen, Bakımyurdu Caddesi üzerindeki Çocuk Hastanesi'ne gitti ancak onlar da küçük çocuğu Akkapı'daki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne yönlendirdi.

Anne Biçen, yaşadıklarını söyle anlattı: "Çocuğun yüzü iltihap tutmuş. Her an beynine vurabilir. Yeni Numune Hastanesi'ne götürün dediler. Biz de oranın acil servisine geçtik. Acil servis doktoru 'ben müdahale edemem' dedi. Ondan sonra çocuk doktoruna yönlendirdi bizi. Ben de çocuk doktoruna gittim, fiş kesmek için vezneye gittim. Veznedeki adam 'siz acilden geliyorsunuz, çocuk doktoruna gidin durumu anlatın' dedi. Ben de girdim odaya, doktor hanım çay içiyordu. Hastası yoktu. 'Sen niye geldin' dedi, 'oğlum hasta kaç hastane gezdim. Teşhis koymadılar, oradan oraya yönlendiriyorlar.' 'Çık çık' dedi 'dışarı', 'sen fiş kestin mi.' Hani bana diyebilirdi 'ben çocukla ilgileneyim siz gidin fiş kesin.' 'Başka doktora gidin' dedi. 'Başka doktor mu yok çık dışarı terbiyesiz kadın' dedi. Hakaret etmeye başlayınca ben de cüzdanımı fırlattım. 'Şikayetçiyim' dedi. Bir adam geldi 'sen kimsin seni iki yıl cezaevine attıracağım' dedi. Bizi tehdit etti."

Oğlu için 4 doktora gittiğini ancak hiçbirinin tedavisiyle ilgilenmediğini anlatan anne Biçen, "Hiçbiri teşhis koymadı, acilde 5 doktor hiçbiri çocuğumla ilgilenmedi. Doktor hanımdan şikayet için karakola geldim. Kendi de şikayetçiymiş. 5 saatten beri buradayım. Çocuğuma müdahale edilmedi. Bana hakaret edip odadan kovmasına gerek yoktu." diye konuştu.

Kadir Biçen'in babası İbrahim Biçen ise yetkililerin sesini duymasını istedi. Baba Biçen, "Kaç hastane gezdik yine de çocuğumuza bir çare bulmadılar. Üstüne üstlük bizi kovdular. Bu ilgisizlik nereye kadar? Tehdit ettiler bizi. Bir de karakolda bekliyoruz." diye yapılanlara tepki gösterdi.

KADIN DOKTOR: SALDIRIYA UĞRADIM

Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Servinde görevli Uzman Hekim Selva Köylüoğlu ise poliklinikte hastasını muayene ederken sıra almadan çocuğunu muayene ettirmek isteyen kadınlar tarafından darp edildiğini öne sürdü. 3 günlük iş göremez raporu aldığını anlatan Köylüoğlu, "Ben hastamı muayene ederken. Muayene sırası olmayan üç kadın yanlarındaki bir çocukla içeri girerek muayene olmak istediklerini söylediler. Ben de 'görüyorsunuz hasta muayene ediyorum. Siz bilgisayardan giriş yaptırarak öyle muayene olabilirsiniz' dedim. Bunun üzerine sinirli bir şekilde bana bağırarak 'bizim çocuğa bakmak zorundasın' dediler. Bilgisayarımın monitörüne sertçe vurdular. Yakınıma gelerek ellerindeki çantayla yüzüme vurdular. Dışarı çıkmalarını söyleyerek güvenliği çağırdım. Beyaz kod vererek şikayetçi oldum. Ben on haftalık gebeyim. Çocuğuma bir şey olmasından çok korktum. Özveriyle çalışıyorum. Her gün 75-80 hastaya bakıyorum. Nöbet tutuyorum. Bu saldırıyı hiçbir şekilde hak etmediğimi düşünüyorum." sözleriyle kendini savundu.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Adana Tabip Odası eski Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ile Dr. Kasım Mungan saldırıya uğrayan Uzman Hekim Selva Köylüoğlu’na geçmiş olsun dileklerinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri