Hamburg İstihbarat Şefi: Gençler İçin En Güvenli Yer Aile Ve Okul

Hamburg Anayasayı Korum Dairesi Başkanı Torsten Voß, IŞİD’a katılmak için Almanya’dan gidenlerin sayısının 400’ü geçtiğini söyledi.Torsten Voß, "Hamburg’dan giden 36 gençten en az beşi öldü ve on tanesi de geri dördü. Kimi hayal...

Hamburg Anayasayı Korum Dairesi Başkanı Torsten Voß, IŞİD’a katılmak için Almanya’dan gidenlerin sayısının 400’ü geçtiğini söyledi.

Torsten Voß, "Hamburg’dan giden 36 gençten en az beşi öldü ve on tanesi de geri dördü. Kimi hayal kırlığına uğramış kimi ise radikalleşmiş.” dedi. Voß, Almanya’da radikal sayısının artmasına rağmen saldırı tehlikesi için somut bir kanıt olmadığını belirterek, “Ancak biz bu gençlerin silah eğitimi aldığını unutmamalıyız. Gençler için en güvenli ortam ailesi, okulu ve çevresi.” dedi.

Suriye’ye gidişler için internetin çok önemli rol oynadığına dikkat çeken Voß, “Diğer önemli bir neden de Türkiye üzerinden bu ülkeye kolayca ulaşılması. Bu da katılım sayısını artırıyor.” dedi.

Federal ve Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı'nın görevlendirdiği bir çalışma grubunun Almanya’dan Müslüman gençlerin Suriye’ye gitmesi ve aynı şekilde geri dönmesi nasıl engellenebileceğini araştırdığını ifade eden Voß, “Hamburg’da bu soruna çözüm olacak mücadele görevi Müslüman cemaatlerde dahil edilerek Sosyal İşler Bakanlığı’na verilecek. Aslında gençlerin en iyi korunabileceği yerler iyi bir ev, iyi okullar ve iyi bir ortamdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri