Hamburg Eyalet Milletvekillerinden Soma Açıklaması

Soma faciasının açıklığa kavuşturulması ve sorumluların bir an önce belirlenmesi için Hamburg Eyalet Milletvekilleri Filiz Demirel (Yeşiller), Ali Şimşek (SPD) ve Mehmet Yıldız (Sol Parti) öncülüğünde açıklama yayınlandı. Farklı...

Soma faciasının açıklığa kavuşturulması ve sorumluların bir an önce belirlenmesi için Hamburg Eyalet Milletvekilleri Filiz Demirel (Yeşiller), Ali Şimşek (SPD) ve Mehmet Yıldız (Sol Parti) öncülüğünde açıklama yayınlandı. Farklı partilerden 64 milletvekilinin imzalayarak destek verdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Soma`da gerçekleşen facia sonucu yaşamlarını yitiren kişilerin yakınlarının acılarını paylaştığımızı açıklarken, bu facianın sorumlularının biran önce belirlenmesi ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

Özellikle bu süreçte Türkiye hükümetinin ve Başbakan Erdoğan`nın sorumsuz tutumunu ve tepki gösteren halka yapılan baskı ve susturma politikasını kesinlikle reddediyoruz. Bir başbakan olarak Erdoğan`ın yapması gereken şey, halkı baskı ile susturmak yerine, bir an önce sorumluları tespit etmesi ve gerekli önlemleri almasıydı.”

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin de eleştirildiği açıklamada şöyle denildi: “Almanya`da seçim turuna çıkması yanlış bir sinyaldir. Erdoğan`nın Soma`daki facia ve acılı ailelerin sorunları ile ilgilenmek yerine Köln`e gelip seçim propagandası yapmasının ne kadar doğru olup olmayacağı sorusunu yöneltmek yanlış olmayacaktır.

Bizler, Türkiye`nin Avrupa`dan uzaklaşmasını istemiyoruz. Bu yüzden Hamburg Eyalet Parlamentosu üyeleri olarak, bu facianın sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması ve Türkiye`deki demokratik güçlerin desteklenmesi açısından bu süreçte halkın yanında olduğumuzu belirmek istiyoruz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri