Haluk Koç: Asıl İhanet O İçişleri Bakanı Müsvettesini Görevde Tutmaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'ye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Başbakan'ın CHP'nin tekliflerine komik dediğini hatırlatan Koç, "Kendisi komik bile değil; acınacak durumda."...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'ye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Başbakan'ın CHP'nin tekliflerine komik dediğini hatırlatan Koç, "Kendisi komik bile değil; acınacak durumda." ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun ihanet suçlamasını da eleştiren Koç, o içişleri bakanı müsvettesini görevde tutmanın asıl ihanet olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Koç, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Her türlü terör örgütünün desteklendiğini savunan Koç, Adana'daki tırların, hastanelerde tedavi edilen insanların hayalet olup olmadığını sordu. "Bütün dünya biliyor sizin bu terör örgütleriyle içli dışlı olduğunuzu." diyen Koç, Başbakanın CHP'nin tekliflerine komik dediğini hatırlatarak "Kendisi komik bile değil; acınacak durumda." ifadelerini kullandı.

Atatürk büstlerine saldırıldığını, Türk bayrağının indirildiğini dile getiren Koç, bütün Türkçesi kıt adamları İçişleri Bakanı, bay Davutoğlu'nun televizyonlarda ne anlattığını sordu. Bu milletin canının yandığını vurgulayan Koç, bunun siyasi aymazlık olduğunu belirtti. Davutoğlu'nun ihanet suçlamasını da eleştiren Koç, o İçişleri Bakanı müsvettesini görevde tutmanın asıl ihanet olduğunu söyledi. "Beni muhatap alın diyor, senin neyini muhatap alacağız?" diyen Koç, "Bir kere akıllı insanlar, akıl danışır. İstişare önemli bir müessesidir. Akıl ve şey diyor. Şeyden ne kasdediyorsun, onu söyle; onu da cevaplandıralım." ifadelerini kullandı.

"Vesayetin eski modelini getirip Türkiye'ye yaşattılar." diyen Koç, "Senin tampon bölgeden kastın ne? Sen tampon bölgeden ne anlıyorsun, senin hedefinde ne var?" diye sordu. Suriye'ye yönelik bir hareketin meşruiyetinin kazandırılmak istendiğini belirten Koç, Türkiye'nin milli birliğinin sarsıldığını kaydetti. "Faiz lobisi bitti; şimdi kaos lobisi çıktı." diyen Koç, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in IŞİD ile ilgili attığı tweti eleştirdi. "Bu zihniyette AKP'de kaç kişisiniz?" diye soran Koç, IŞİD ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntülerdekilerin kim olduğunu sordu. Koç, "Akılları sıra aklama gayretine giriyorlar. Sizce yangına kim benzin döküyor Sayın Davutoğlu, sayın Atalay, sayın özel görevli Ala? Sokalarda yaşanan bu kaos, kargaşa kimin eseri?" sorularını yöneltti.

"Büyük devletler, küçük adamlarla yönetilemez, yönetilemediği de ortada." diyen Koç, herkesi sağduyuya, itidalli davranmaya çağırdı. Koç, "Hayallerine teslim olan, radikal terör örgütlerinin oyuncağı haline gelen bu iktidar, basiretsizliğiyle Türkiye'yi sürekli kanatmaktadır. Türkiye artık yönetilemeyen bir konuma düşmektedir. Türkiye yönetilemez bir ülke manzarası sergiliyor." şeklinde konuştu.

Koç, yaşananlardan kupon arazisi ve rant peşinde koşan iktidarın sorumlu olduğunu kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri