Halterde yıldızı parlıyor

İsrailde rekorları alt üst eden yıldız halterciler Türkiyenin gururu oldu. 5 Avrupa ve 4 dünya olmak üzere 9 ayrı rekor kıran milliler 6 altın, 5 gümüş 9da bronz madalya kazandı
Halter Federasyonu Başkanvekili Zeki Türkeş, Türk halterinin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Zeki Türkeş, yaptığı açıklamada, İsrail’in Eliat kentinde gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda bayanlarda takım halinde birinci ve erkeklerde ise ikinci olduklarını söyledi. Bireysel müsabakalarda 6 altın, 5 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 20 madalya elde ettiklerini dile getiren Türkeş, yıldız sporcuların gelecek için umut verdiklerini kaydetti.
Yönetime 4 yıl önce geldiklerinde daha çok altyapıya önem vermeye başladıklarını anlatan Türkeş, şöyle konuştu: “Göreve geldikten sonra çeşitli taramalar yaptık. Birçok çocuğu haltere kazandırdık. Şimdi meyvelerini alıyoruz. 2012 Londra Olimpiyatları’nda ciddi bir sıkıntı olmazsa madalyalar elde edebiliriz. Altyapıdan yukarıya doğru bir yükseliş var. Avrupa’da yıldızlarda iyi durumdayız. Türk halterinin geleceği parlak olacak.”
Halteri buraya kadar taşıyan sporcuların da başarılı isimler olduğunu dile getiren Türkeş, sözlerini şöyle tamamladı:“Önlerindeki çıta yüksek olduğu için aşağıdan gelenler de bu çıtayı yükseltmek zorunda kaldı. Bu nedenle daha başarılı oluyoruz. Ayrıca bir aile ortamı oluştu. Her bölgede başarılı antrenörlerimiz var. İyi çalışıyorlar. Göreve geldiğimizde zor olana, altyapıya yatırım yaptık. Şimdi dopingden uzağız. Artık dopingle gündeme gelmiyoruz.” Şampiyonada Türk sporcular ayrıca 5 Avrupa ve 4 Dünya olmak üzere 9 ayrı rekor kırmıştı.
Öte yandan Yıldızlar Avrupa Halter şampiyonasına katılan Milli takımlar Yurda döndü. İsrail’de büyük başarı elde eden ve yarışmaları Bayanlarda takım birinciliği, Erkeklerde ise takım ikinciliği elde eden milliler, şampiyonada; 5 Avrupa ve 4 Dünya rekoru kırdı. Sporcular 6 altın, 5 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 21 madalya kazandı.
Konya’dan 5 bayan ve bir erkek sporcunun yer aldığı yıldız Halter milli takımları Pazar günü Yurda döndü. Şampiyonada Konya’dan antrenör olarak ise Talat Ünlü görev yaptı. Halter Federasyonu yetkililerdi, kafilede yer alan tüm sporculara, teknik direktör ve antrenörlere, teşekkür etti. Antrenör Talat Ünlü, bayanlarda başarılı biri performans sergilediklerini belirtti ve “verdiğimiz sözü tuttuk. Hedeflediğimizi madalyalara ulaşarak takım halinde de birinci olduk” dedi.  
Halter Milli takımında yer alan Konyalı bayan sporculardan Ayşegül Çoban koparmada gümüş, silkme ve toplamda ise altın madalya alarak en başarılı ikinci sporcu oldu. Milli takımda yer alan Şaziye Okur ise 3 altına madalya aldı. Okur; 5 Avrupa, 4 Dünya rekoru kırdı. Konyalı sporculardan Neslihan Okumuş 1 altın 2 gümüş, Rabia Zengin, Hacer Demirel ve Damla Aydın ise bir bronz madalya aldı.  Erkeklerde yarışan Konyalı sporcu Sinan Tetik ise silkmede gümüş, toplamda ise bronz madalya elde etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri