Halterde sıkıntı var

Halil, mutluluğu yöneticilikte arayacak. Aktif spor yaşantısına son veren dünya ve olimpiyat şampiyonu antrenörlük yapmak yerine, yönetici olmayı planlıyor. Mutlu: Türk halterinde çok ciddi yönetici sıkıntısı var

Türk halterinin önde gelen isimlerinden biri olan ve aktif spor yaşantısına son veren Halil Mutlu, yönetici olmayı planlıyor. Dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu, yaptığı açıklamada, aktif spor yaşantısına son verdikten sonra sosyal aktivitelere daha fazla ağırlık vermeye başladığını, okulların, üniversitelerin ve derneklerin düzenlediği etkinliklere katılarak bilgi ve tecrübelerini paylaştığını söyledi. Bir süre dinlenmek, kendisine zaman ayırmak istediğini dile getiren Mutlu, “Bu süreçte halterle ilgilenmeyi düşünmüyorum. Kendime, yakınlarıma zaman ayırmak istiyorum. Panellere, söyleşilere katılıyorum” dedi. Şampiyon halterci, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olduğunu anımsatarak, öğretim görevlisi olması yönünde teklifler aldığını, yöneticilikle ilgili de bazı teklifler olduğunu vurguladı.

Hedefinin sadece haltere değil, Türk sporuna hizmet etmek olduğunu vurgulayan Halil Mutlu, bunun için antrenörlük yerine yöneticilik yapmayı düşündüğünü dile getirerek, “Türk sporunda ve halterinde çok ciddi yönetici sıkıntısı var. Yöneticilikle ilgili gerekli bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.
ALTYAPIYA ÖNEM VERİLMELİ
Mutlu, Türk sporunun gelişimi için altyapıya büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti. Türk sporunun en önemli sorunlarını “Bir veya birkaç sporcuya bağlı kalmak” olarak gördüğünü vurgulayan Mutlu, şunları söyledi: “Benden önce Naim Süleymanoğlu vardı. Sonra ben önemli başarılar kazandım. O dönemde bize çok önem verildi. O dönem için belki bu gerekliydi. Bana göre enerjimizi bir Halil Mutlu yetiştirmek yerine 20 sporcuya harcasak, Türk sporu ve halteri daha başarılı olur. Daha fazla sporcuya yapılacak yatırım, uzun vadede o spor branşında önemli başarıların yakalanmasını sağlar.”
BEN TÜRKİYE’DE YETİŞTİM
Halil Mutlu, kendisinin de Naim Süleymanoğlu gibi Bulgaristan’da doğduğunu, haltere bu ülkede başladığını, ancak asıl gelişimini Türkiye’de sağladığını bildirdi. Türkiye’ye anne-babası ve ailesini geride bırakarak göç ettiğini ifade eden Mutlu, şunları kaydetti: “Başarılı olmaktan başka çarem yoktu. Çok çalıştım ve başarılı oldum. Naim Süleymanoğlu, Türk halterinin çıtasını çok ciddi derecede yükseltti. Ancak ben de Türkiye’de de başarılı sporcuların, haltercilerin yetişebileceğini gösterdim. Başarılı olduktan sonra da en büyük ödülümü ailemin Türkiye’ye getirilmesiyle aldım.”
HALTERDE 11 SPORCU 10 MADALYA KAZANDI
16. Akdeniz Oyunları’nda halter dalındaki mücadele sona erdi. Türk takımının 11 sporcuyla katıldığı halterde, 10 sporcu madalya almayı başardı. Türkiye, oyunlardan 6 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalyayla ayrıldı. Türk sporculardan yalnızca 94 kiloda yarışan Erdal Sunar madalya alamadı. Oyunlara katılan Türk sporcular ve aldıkları madalyalar şöyle: Bayanlar: 53 Kilo: Nurcan Taylan: 2 altın Emine Bilgin : 1 bronz 58 Kilo: Aylin Daşdelen: 1 altın, 1 bronz 63 Kilo: Sibel Şimşek: 1 gümüş, 1 gümüş Erkekler: 56 Kilo: Sedat Artuç: 1 gümüş Gökhan Kılıç: 1 bronz 62 Kilo: Erol Bilgin: 2 altın 77 Kilo: Semih Yağcı: 1 altın 85 Kilo: İzzet İnce: 1 altın 105 Kilo: Bünyamin Sudaş: 2 gümüş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri