Halterciler gurur verdi

Türkcell’in “Geleceğe Koşanlar” projesi kapsamında desteklediği Konyalı 3 halterci genç kız, İspanya’da yapılan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda 1 gümüş, 5 bronz madalyayla döndü

Türkcell’in başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü ‘Geleceğe Koşanlar’ projesi kapsamındaki Konyalı halterciler, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Halter Milli Takımı’nda yer alan 3 Geleceğe Koşanlar Projesi sporcusu, İspanya’da düzenlenen halter şampiyonasında Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Dedeman Otel’de düzenlenen basın toplantısında ödül alan halterciler tanıtıldı. Toplantıya Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Halter Bayanlar Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü, Halter İl Temsilcisi Ali Eroğlu, Antrenör Serap Ünlü, Turkcell Spor Sponsorlukları Sorumlusu Harun Velioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı Gülay Özen ve halterci gençler katıldı. Basın toplantısında konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Turkcell’in 6 branşta 11 ilde desteğinin sürdüğünü belirterek, Konyalı gençlerin Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarıların kendilerini gururlandırdığını söyledi. Türkiye’nin dünyanın en fazla genç nüfusa sahip ülkelerden birisi olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Genç nüfus önemli bir zenginliğimiz. Gençlerimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, onları kazanmak zorundayız. Onların kötü yollara sapmaması için sporun desteklenmesi gerekiyor. Belediyelerimiz bu konuda çalışmalarını hızlandırdı. Mahallelere antreman salonları kuruyor ve amatör spor branşlarının gelişmesine destek veriyor. 2 milyonluk bir şehir olan Konya’da yeni Sibel Özkan’lar çıkarmak için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor” dedi.

Turkcell Spor Sponsorlukları Sorumlusu Harun Velioğlu ise Turkcell’in yıllardır spor alanında ve kültürel alanda projelerinin devam ettiğini, Geleceğe Koşanlar Projesi ile de başarıyı taçlandırdığını söyledi. Gençlerin Avrupa Şampiyonası’nda önemli başarılar elde ettiğini hatırlatan Velioğlu, “Bu yaşta bu başarıları elde eden sporcular ileride büyük başarıların altına imza atacaktır. Ülkemizi gururla temsil edeceklerine inanıyorum. Turkcell olarak ülkemizde spor branşlarının gelişmesi için desteğimiz sürecek” diye konuştu. Velioğlu, Turkcell’in Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü “Geleceğe Koşanlar” projesi kapsamında 11 ilde, 6 spor dalında, 12-16 yaş arasındaki gençler yetenekli oldukları spor dallarında olimpiyatlar için profesyonel antrenörler tarafından eğitildiğini kaydetti.Velioğlu, gençlerin atletizm, halter, kaya,tenis, yüzme ve görme engelli bisiklet dallarında verilen eğitimlerden 180 sporcunun yararlandığını da sözlerine ekledi.
KONYALI GENÇLER GURURUMUZ OLDU
16-22 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Valencia şehrinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda proje sporcularından Damla Aydın, 48 kiloda 3 bronz madalya kazandı. Koparmada 3.hakkında 64 kilogram kaldırmayı başaran Damla Aydın, 3. olurken, silkmede 75 kilogramı kaldırarak, 2.bronz madalyasını kazandı. Toplamda da 139 kilo ağırlığa ulaşan Damla Aydın, 3 bronz madalyanın sahibi oldu. 58 kiloda yarışan Neslihan Okumuş, koparmada Avrupa Yıldızlar 2.’si, silkmede Avrupa Yıldızlar 3.’sü ve toplamda da Avrupa Yıldızlar 3.’sü oldu. 64 kiloda yarışan diğer halterci Hatice Demirel ise turnuvada koparmada 4., silkmede 5. ve toplamda da 4.sırada yer aldı.
Turkcell’in, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü “Geleceğe Koşanlar” projesi kapsamında 11 ilde, 6 spor dalında, 12-16 yaş arasındaki gençler yetenekli oldukları spor dallarında olimpiyatlar için profesyonel antrenörler tarafından eğitiliyor. Atletizm (atmalar ve orta mesafe), halter, kayak (mukavemet), tenis, yüzme ve görme engelli bisiklet dallarında verilen eğitimlerden 180 genç sporcu yararlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri