Halter Akkuş'la devam

Halter Federasyonu 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu dün Ankara'da yapıldı ve Hasan Akkuş 3. kez başkanlığa seçildi.

Halter Federasyonu 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu dün Ankara'da yapıldı ve Hasan Akkuş 3. kez başkanlığa seçildi. Hemşehrimiz Hasan Akkuş 242 delegeden 135'inin oyunu almayı başardı. Türkiye Halter Federasyonu 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu’nda Hasan Akkuş, yeniden başkanlığa seçildi. Ankara Crowne Plaza Oteli'nde gerçekleştirien Halter Federasyonu 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu’na 254 delegeden 242’si hazır bulundu. Genel kurula Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcıları Tamer Taşpınar, Mehmet Kocatepe, Ömer Altunsoy, Spor Genel Müdürlüğü daire başkanları, delegeler ve davetliler katıldı. Divan Başkanlığına Prof. Dr. Hasan Tunç’un yaptığı seçimde135 oy alan Hasan Akkuş, yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Halil Mutlu 99 oyda kalırken 8 oy geçersiz sayıldı.

HALTER GÜNDEMDE SÜREKLİ YER TEŞKİL EDEN BİR SPOR

Genel kurulda konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “2008 yılında bu federasyonun divan kurulu başkanlığını yapmış biri olarak bugün karşınızdayım. 25 yıla yakın sivil toplum örgütlerinde yöneticilik süreci ve son bir yılı aşkın da Spor Genel Müdürlüğü görev süreci için sürekli camianın içinde oldum” dedi. Halterin Türkiye açısından yurt dışında başarılarıyla övünülen, Avrupa, dünya şampiyonlarında ve olimpiyatlarda önemli başarılar kazandıran bir branş olduğunu anlatan Baykan, halterin öncelikli branşları arasında olduğunu belirterek, “61 spor branşı içerisinde bir ayrım yapma lüksüne sahip değiliz ama daha çalışkan daha artı değerler üreten bir branş olarak halter bugüne kadar gündemimizde daha önemli yer teşkil etti” diye konuştu.

TÜM BAŞARILAR OLİMPİYATLARA ENDEKSLİ

Halterin 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlık sürecinde, olimpik eğitim merkezleriminde yürütülen çalışmalarla arzu edilen seviyeye ulaştırılacağını dile getiren Baykan, “İnşallah son olimpiyatlarda yaşadığımız, halter adına ülkemizin beklentilerinin gerçekleşememiş olmasından dolayı yaşadığımız üzüntüyü aşacağız” dedi. Baykan, Avrupa, dünya şampiyonlarında elde edilen başarıların olimpiyatlarda elde edilen sonuçlarla bir anda sıfırlanabildiğine dikkat çekerek, “4 yıl içinde alınan başarılar bir anda sıfırlanabiliyor. Bu büyük bir haksızlık ama algı böyle. Her geçen hafta bu algıyı değiştirmek için çabalarken hem de spor camiası olarak elimizden gelen gayreti planlı programlı olarak göstereceğiz” ifadelerini kullandı. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2004 yılında devraldıkları bayrağı başarıyla dalgalandırmak için çalıştıklarını söyledi. Akkuş, kendisini yeniden başkanlığa seçen genel kurul üyelerine teşekkürlerini sundu.

HASAN AKKUŞ'UN YENİ YÖNETİMİ

Hasan Akkuş başkanlığındaki yönetim, disiplin ve denetim kurullarında şu isimler yer aldı: Yönetim Kurulu: Bekir Altan, Zeki Türkeş, Murat Kalkanlı, Hüseyin Ar, Hikmet Tekiroğlu, Mustafa Bayram, İlker Özkan, Mehmet Şakir Uludağ, Necmettin Özgün, Mehmet Atak, Tolga Yılmaz, Erol Çıtak, Mehmet İhsan Şimşek ve Veysel Adıyaman. Disiplin Kurulu: Prof. Dr. Hasan Tunç, Avukat Ertan Demirezen, Hakim İsmail Ulukul, Avukat Hakan Başsorgun ve Avukat Yavuz Şahin. Denetim Kurulu: Mali Müşavir Yıldırım Yıldız ve Avukat Uğur Poyraz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri