Halkla iç içe olsunlar

Seçimler bitti. Türkiye’de vatandaşlar 24 Haziran 2018 Pazar günü milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gittiler. Vatandaşlar siyasilerin halkla her zaman iç içe olmasını istiyor

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminin sonuçlarının belli olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde yüzde 52'lik oy alarak birinci oldu. 6 Cumhurbaşkanı adayının yarıştığı seçimlerde Konya'da AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 74 oranında oy aldı. Konya’da AK Parti 10, MHP 2, CHP 2 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. Konyalıların talebi siyasilerin seçim dönemleri dışında da çalışması oldu.

HALKIN HAKLARINI GÖZETSİNLER

Siyasilerin seçim dönemlerinde vatandaşla iç içe olduğunu, seçim sonrası ise bir anda gözlerden kaybolduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Selman Öz, siyasilerin her zaman halkla iç içe olması gerektiğine vurgu yaptı. Öz, “Seçim dönemlerinde milletvekili adayları vatandaşla gece gündüz demeden bir araya geliyor. Vatandaşın dertlerini dinleyip çözüm üretme yoluna giriyorlar. Seçimlerden sonra bu milletvekillerinin bazıları aniden değişiyor. Vatandaşla görüşmemek için gözlerden kayboluyorlar” dedi. Milletvekillerinin halkın haklarını gözetmesi gerektiğini belirten Öz şu şekilde konuştu: “Seçilecek olan milletvekillerinden beklentim, kendi ve parti çıkarlarını gözetmek yerine gerçekten halkın vekili olup kendi vatandaşlarının haklarını gözetmesidir. Bunu yaparlarsa bütün ülke kazanır.”

ÇİFTÇİYİ, ÜRETİCİYİ, KÜÇÜK ESNAFI DÜŞÜNSÜNLER

Hükümet ve milletvekillerinin halkı düşünmesi gerektiğini ifade eden lise öğrencisi Ahmet Turan Ateş, “Milletvekillerinden beklentim halkını, çiftçiyi, üreticiyi ve küçük esnafı düşünmesidir. Tarım ve hayvancılığın ne halde olduğu ortada. Tüketime dayalı değil üretime dayalı bir sistem oluşturmalılar” şeklinde konuştu. Üretimin önemine vurgu yapan Ateş, “Bir ürün ülkede azaldığı zaman devlet büyükleri hemen ithalatın yolunu açıyorlar. İthalat yapacaklarına üretimi teşvik etsinler. Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye et ve bakliyat ithal ediyorsa burada ciddi bir sorun vardır” sözlerine yer verdi. Eğitim sisteminin teknoloji yönelimli olması gerektiğini belirten Ateş konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Devlet politikasını endüstri 4.0 üzerine oluşturmalıdır. Teknoloji tabanlı eğitim veren okulların sayısı artmalı. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren kodlama dersleri verilmelidir.”

İNSANLAR TARIMA TEŞVİK EDİLMELİ

Tarımın bir ülkenin temel taşı olduğunu söyleyen Ramazan Akgül, devlet tarafından tarımın teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Akgül, “Tarım bir ülkenin geleceğidir. Dünyada gıda savaşları başlayacak. Tarımsal üretimi olan ülkeler her zaman bir adım önde olacaklar. Bu sebeple tarıma verilen teşvikler artmalıdır” dedi. Yerli tohum üretiminin önemli olduğunu söyleyen Akgül, “Biz tohum olarak bile dışa bağımlıyız. Kendi tohumlarımızı bize ürettirmediler. İstediğimiz kendi ürünlerimizi üreten dışa bağımsız bir ülke olmak. Milletvekilleri bulundukları şehrin tarımına ve emekçisine destek sağlamalıdır. Onları tarıma daha çok teşvik etmelidir. Halkın yanında olan her zaman kazanır” ifadelerini kullandı.

SPEKÜLASYONLARA İZİN VERMEDİK

Dış güçlerin Türkiye üzerinde kötü emellerinin bulunduğunu belirten Abdullah Yasin Yılmaz, vatandaşın bu oyunu bozduğunu söyledi. Yılmaz, “Dış güçlerin hepsi Türkiye’ye saldırıyor. Türkiye güçlendikçe bu saldırıların sayısı da artıyor. Bize en çok ekonomik konularda operasyon çekmeye çalışıyorlar” dedi. Türk milletinin bu tür oyunlara gelmeyeceğinin altını çizen Yılmaz, “Doları yükselterek bu ülkeye boyun eğdirebileceklerini zannettiler. Ama milletimiz sıkıntı yaşasa bile devletinin her zaman arkasında durdu. Bundan sonra aynı oyunu oynasalar yine aynı tepkiyi verecek bir Türkiye var. Dolar üzerinden yapmaya çalıştıkları spekülasyon boşa çıktı. Seçimin sonuçlanması ile birlikte dolar düşmeye başladı. İnşallah eskisinden daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK SİSTEMİ GETİRİLSİN

Bedelli askerliğin çıkmasını istediklerini belirten Adem Köklü, “Seçimden önce bedelli askerlik iye ilgili açıklamalarda bulundular. Bedelli askerliğin gündemlerinde olduğu söylediler. Şimdi vatanda olarak talebimiz bu bedelli askerlik sisteminin en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesidir. Çünkü bedelli askerlik sebebiyle genç yaşta birçok kişi mağduriyet yaşıyor. İşe girmek isteyenin karşısına askerlik sorunu çıkıyor” dedi. Bedelli askerliğin gerekli olduğunu belirten bir vatandaş ise şu şekilde konuştu: “ Profesyonel askerlik sisteminin ülkemize getirilmesi gerekiyor. Dünyada ki diğer ülkeler bu sistemi kullanıyor. Bedelli askerlik sayesinde ciddi bir ekonomik kaynak oluşturulabilir. Bu kaynakla da savunma sanayi harcamaları yapılabilir” sözlerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI

Türkiye’de seçimle birlikte mevut yönetimi tekrar desteklediklerini ve bu sebeple de birtakım beklentiler içerisinde olduklarını ifade eden emekli Ahmet Büyükmantıcı, “Ülke zorlu bir dönemeçten geçti. Yeni sistem hayırlar getirsin. Seçmen olarak siyasilerden en büyük beklentimiz emekli maaşlarına zam yapmalarıdır. Emeklilere mevcut maaşları az geliyor. Kirada oturan emekliler var. 1.500 lira maaş ile geçinmek çok zor. En düşük emekli maaşının 1900 liraya çıkarılmasını istiyoruz” dedi. Kader mahkumlarına af çıkmadığı için Cumhur İttifakının oy kaybettiğini ifade eden emekli Hüseyin Kiraz, insanların büyük ümitle af beklediğini ve af çıkmadığı için hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Kiraz, “Af ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli defalarca açıklama yaptı. Bayramdan önce bu affı çıkarmalıyız dedi. Ama çıkarmadılar. Af çıkmadığı için Cumhur İttifakı ciddi anlamda oy kaybetti” sözlerine yer verdi. Emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam yapılması gerektiğini belirten emekli Mustafa Pala şu şekilde konuştu: “Emeklilere maaşları yetmiyor. İyi bir maaşı hak ettiğimiz düşünüyorum. Emekliler bankalara borçlu. Belediyeden emekli olan kişi 3 bin lira maaş alırken biz 1.500 lira maaş alıyoruz. Emekli maaşları en az 2 bin 500 lira olmalı. Ayrıca asgari ücret en az 2.000 lira olmalı.”

İKRAMİYE EKONOMİYİ CANLANDIRDI

Emeklilere bayramlarda verilecek olan 1000 liralık ikramiyenin güzel olduğunu belirten emekli Hazım Çeşme, bu ikramiye sayesinde ekonomiye de can geldiğini ifade etti. Çeşme, “Ramazan bayramında emeklilere 1000 lira ikramiye verdiler. Kurban bayramında da bu ikramiyeyi verecekler. Bu çok güzel bir uygulama” şeklinde konuştu. İkramiye sayesinde hem ekonominin hem de emeklilerin rahat bir nefes aldığına değinen Çeşme konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Emekli ikramiyesi sayesinde ekonomi canlandı. Bayramda ikramiye alan emekliler rahat rahat alışveriş yaptılar. Durum böyle olunca iç piyasaya nakit girmiş oldu. Hem esnafın cebi rahatladı hem de emeklinin.”

SURİYELİ POLİTİKASI YANLIŞ

Suriyelilerin ülkenin düzenini bozduğuna vurgu yapan Mehmet Kafalı, Suriyeliler konusunda yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Kafalı, “Seçim ile birlikte tercihimizi yapmış olduk. Çoğunluk yine mevcut yönetimi iş başına getirdi. Ülkenin genel durumundan memnunum. Ancak şikayetçi olduğumu bazı durumlarda var. Mesela Suriyeliler ülkenin her tarafına yayıldı. Bu politikayı yanlış buluyorum. Suriyelilerin sınırda oluşturulan kamplarda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ülkemizin sosyal dengelerini alt üst ettiler. Şikayetçi olduğum tek konu bu” dedi. 15 Temmuz’da ülkeyi yıkmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Ahmet Çetin, “Ülkemizin büyümesini ve güçlenmesini hazmedemeyenler alçakça bir darbe girişiminde bulundular. Halk bu darbeye engel oldu. Bu ülke öyle kolay yıkılabilecek bir ülke değil. 15 Temmuz’da başaramadıklarını seçimlerde başarmaya çalıştılar. Halkımız yine mevcut iktidarın yanında durdu. Benim en büyük beklentim ülkeye ihanet edenlerin yakalanıp yargılanmasıdır” diye konuştu.

SALİH ACIBADEM

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri