Halkın yüzde 70'i süreci destekliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, çözüm süreciyle ilgili yaptıkları ankete göre, halkın yüzde 70'inin, "sürece taraftarım" dediğini söyledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi'nde, "Küreselleşme sürecinde Türkiye" konulu bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Türkiye'nin, ayaklarındaki bağlardan, prangalardan, önündeki takozlardan kurtulduğu zaman dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacağını söyledi.

"Allah Türkiye'nin yolunu açık etsin" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci ile ilgili yaptığımız ankete göre, halkın yüzde 70'i 'Ben bu hükümetin başlattığı sürece taraftarım' diyor. Şimdi bir densiz çıkar da Kocaeli'nin yüzde 75'i 'hain' derse 'yuh' deriz. Dostumuzu düşmanımızı iyi bileceğiz. Bindiğimiz dalı iyi tartacağız. Aksi takdirde kusura bakmayın bireysel de olsa, kitlesel de olsa sonumuz iyi olmaz. Biz belasını değil, mevlasını arayan, halkın güzellikler içerisinde olmasını isteyen, 76 milyonun bütün renklerini muhafaza ederek, bir gökkuşağı toplumu oluşturmasını isteyen bir yönetim, bir siyasi iradeyiz."

Çelik, eskiden Başbakanların Ankara'da "kuluçkaya oturduğunu", bakanların da otellerin şezlonglarından ülkeyi yönettiğini sandığını belirterek, "Biz bu ekip, 'hain' ifadesini, 'ihanet' ifadesini asla hak etmiyor. Bunu söyleyenler çirkindir" dedi.

Halkın doğruyu bildiğini, yaptıkları şeyleri halka anlatmak için çok büyük çaba içerisinde olduklarını ifade eden Çelik, "Bekara hatun boşamak kolaydır' derler ya... Mesele bu. Elleri taşın altında değil, bizim gövdemiz taşın altında" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri