Halkın takdiri

Siyasi partilerin il başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Siyasi partilerin il başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Musa Arat, verdikleri sözleri gerçekleştireceklerini belirtirken, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, ikinci vekili kıl payı kaçırdıklarını ifade ederek sonuca itiraz edeceklerini söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Türkiye genelindeki oy oranını 7 Haziran Seçimlerine göre yüzde 40,9’dan yüzde 49,5’e çıkarırken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 16,3’ten 11,9’a düşürdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise oy oranını yüzde 25’ten yüzde 25,3’e çıkardı. Konya’da da AK Parti yaklaşık 138 bin oy artışı ile 11 olan milletvekili sayısını 12’ye çıkardı. İkinci sıradaki MHP 56 bin 800 civarı oy kaybı ile bir vekilini kaybederek büyük oy kaybı yaşadı. CHP de yaklaşık 3 bin oy kaybetti. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 50 bin 773 olan oyu 33 bin 790’a düşerken Saadet Partisi’nin oyun 7 Haziran’a göre 36 bin 377’den 11 bin 287’ye düştü. Sonuçlara göre seçimin tek galibi AK Parti oldu. Sonuçlar iktidar partisini sevindirirken, muhalefet partilerini üzdü. AK Parti İl Başkanı Musa Arat, CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici, MHP İl Başkanı Murat Çiçek ile Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, 1 Kasım seçim sonuçlarını Merhaba'ya değerlendirdi.

KONYA SİYASETİN MERKEZİ OLUYOR

Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Musa Arat, son zamanlarda gerek içeride gerek dışarıda Türkiye’nin kuşatılmış bir halde olduğunu ve bunun temelinde de siyasi istikrarsızlığın yattığını söyledi. Arat, “7 Haziran-1 Kasım arasında çıkan bu istikrarsızlığa halkımız seçimlerde bir irade koydu ve istikrarı seçti. 4 yıl boyunca güçlü bir AK Parti iktidarıyla halkımızın talepleri doğrultusunda çalışacağız. Doğu’da bir terör problemi var. Bu Türkiye’nin her yerine yayılmaya çalışılıyor. Suriye ve Kuzey Irak kaynaklı terör uzantısı Türkiye’de zemin oluşturmaya çalışıyor. Kudretli bir iktidar ile bu tür unsurlar ortadan kalkacak, minimize olacaktır” dedi. Türkiye’nin ekonomik anlamda zor günler yaşadığını ifade eden Arat, şöyle konuştu: “Baktığımız zaman dünyada daha beter ülkeler var. Bugün itibariyle piyasada çok iyimser bir süreç oluştu. Bu da ekonomik anlamda halkın beklentisine uydu. Konya olarak 7 Haziran’da umduğumuzu bulamamıştık ama 1 Kasım’da Konya başbakanımızı bağrına bastı. Daha çok gönül birliği oluşturdu. Başbakanımızın Konya’yı artık daha çok siyasetin merkezine taşıyacağını düşünüyorum. Başbakanımızı Konya’dan götürmeye çalışan çok sayıda il ve il teşkilatı oldu fakat o Konya’yı tercih etti, bizleri sevindirdi. Konya daha güçlenecek, siyasi arenada daha çok yer alacak. Bu Konya’yı geleceğe daha sağlam temeller üzerine taşıyacaktır. Bize verilmiş oy bizleri daha çok sorumlu kılıyor. Verdiğimiz sözler ve yapmayı planladığımız yatırımlar var. Bütün bunların tek tek takipçisi olacağız. AK Parti’yi tekrar iktidara getiren halkın duası ve ümmetin beklentisidir.”

MHP YSK’YA İTİRAZ EDECEK

Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen MHP İl Başkanı Av. Murat Çiçek de yaptığı değerlendirmede, “Çıkan sonuç aleyhimize de olsa milletimizin takdiridir. İlerleyen dönemde mücadelemizi sürdüreceğiz. Genel Başkanımızın emrindeyiz. 7 Haziran sonrası söylemlerle milletimize bir kaos algısı oluşturuldu. 7 Haziran akşamı zaten Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından bir seçim kararı alınmıştı ama MHP’ye bir savaş açıldı. Asker, polis evlatlarımızı şehit verdik. Mal can güvenliği kalmadı. Baskı oluşturuldu. Bölücü başının korkusu yayıldı. Milletimiz etki altında bırakıldı. Konya’da da kıl payı 2. vekilliği kaçırdık. Tutanakları topluyoruz. Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz. İkinci vekil hakkını tekrar alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

SEÇİMDE BAŞARISIZ OLDUK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bekir Yetiştirici, seçim sonuçlarını kendileri açısından başarısızlık olarak gördüklerini ifade ederek, “Ülke genelinde oylarımızı artırdık. Seçim sonucu ortada. Korkunun, baskının bulunduğu bir ortamda 5 ayda 2. seçimi yaptık. Haziran’dan sonra 150’den fazla şehit verdik. 7 Haziran’da bizim seçim vaatlerimize uçuk bulanlar, ‘Kaynağı nereden bulacaksınız?’ diyenler bu seçimde kopya bir seçim beyannamesi ile karşımıza çıktı. Biz halkımıza bu kötü gidişatı anlattık ama halkımızdan bir fayda göremedik. Demek ki istikrar varmış, halkımız bunu seçti. Konyamız'a memleketimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede seçim sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olması dileklerini iletti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri