Halkın sesi olacak

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Kurucu İl Başkanı Veli Tolu, parti üyeleri ile birlikte yaptığı istişare toplantısında partilerinin halkın sesine kulak vereceğini ifade etti
Halkın Sesi Partisi’nin (HAS Parti) Konya İl Teşkilatı’nın kurulmasının ardından önceki akşam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda istişare toplantısı düzenlendi. İstişare toplantısına HAS Parti Kurucu İl Başkanı Veli Tolu, Kurucu Üyeler Hasan Basri Sayı, Selim Akça, Mahmure Boyalı ve Mehmet Kuşdemir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Kuşdemir, yüzlerce kişiyle istişare ederek Konya’da HAS Parti’yi kurduklarını belirtti. 31 ilçe ve 169 beldede teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Kuşdemir, “Ahlakımızdan ve manevi değerlerimizden taviz vermeyeceğimizi taahhüt ederek çıktığımız bu yolda her ne şart altında olursa olsun mazlumun yanında olacağız. 28 Kasım’da Ankara’da büyük kongremizi yapacağız” dedi.
‘YENİ BİR SİYASET SAYFASI AÇILIYOR’
Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen HAS Parti Kurucu İl Başkanı Veli Tolu, HAS Parti’nin kurulması ile Türkiye’de yeni bir siyaset sayfasının aralandığını söyledi. Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulmasına katkıda bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirten Veli Tolu, “Her yeni başlangıç gibi, başlatmış olduğumuz medeniyet siyaseti çalışması da yeni heyecanlar ve yeni umutlar doğurmuştur. Hepimizin toplumsal ve siyasal bir geçmişi var. Bizler geçmişimizi inkar etmiyoruz ve geçmişimizle kavgalı değiliz. Bugüne kadar söylediklerimizin tamamımın arkasındayız. Ancak bundan sonra daha ileri şeyler söyleyebilmek ve taleplerimizi daha güçlü kılmak için bu siyasal hareketin içindeyiz” dedi.
Siyasetin temel sorunlarını sürekli kamplaştırarak, Alevi – Sunni, Türk – Kürt, dindar – laik, asker – sivil gibi meseleleri büyütüp, bunlar üzerinden siyaset yapma devrinin bittiğini ve artık medeniyet siyaseti yapmak gerektiğini belirten Veli Tolu, “Biz yapacağımız çalışmalarda kısır kavgalardan uzak duracağız. Türkiye siyasetinde alışılmış olan sağcı – solcu, ilerici – gerici, muhafazakar – laik, milliyetçi – demokrat gibi tanımların artık hiçbir anlamının kalmamıştır. Bu çerçevede bakıldığında bizim partimiz sağcı, solcu, liberal, muhafazakar ya da milliyetçi bir parti değildir. Bizim partimiz milletin, halkın merkezi olan bir partidir. Onun için yerimizi milletin, halkın merkezi olarak tanımlıyoruz” ifadelerini kullandı.
ADALETİ TESİS ETMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK
HAS Parti çatısı altında toplananların Adem’den bu yana insanlığın en temel değeri olan adaleti tesis etmek için bir araya geldiklerini söyleyen HAS Parti Kurucu İl Başkanı Veli Tolu, “Adaletten hiçbir şart altında şaşmayacağız. Bu topraklarda zengini daha zenginleştiren, fakiri daha fakirleştiren bu haksız iktisadi ve ekonomik düzenin kaldırılması için canla başla gayret edeceğiz. Bürokratik oligarşinin egemenliği yerine, kayıtsız şartsız milletin, halkın egemenliğini kuracağız. Bu topraklarda yaşayan tüm insanların diline, dinine, ırkına, siyasi görüşüne, cinsiyetine bakmadan hepsinin hem siyasal, hem de sosyal özgürlüğü için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu. Siyasetin iki temel amaç için yapıldığını söyleyen Tolu, “Siyaset ya yakın hedefler için ya da yüksek idealler uğruna yapılır. Biz yüksek idealler uğruna siyaset yapan bir kardeşler topluluğuyuz. Hedefimiz bu ülkeyi bir esenlik yurdu haline getirmek, yeni ve adil bir dünya kurulması için mücadele etmek ve nihayetinde kendi medeniyetimizi yeniden inşa ederek, insanlığın önüne çıkmaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri