Halkapınar Kayasaray, kapalı sistem sulamaya kavuşuyor

Halkapınar'a bağlı Kayasaray Köyü Damla Sulama Projesi'nin yüzde 55'inin tamamlandığı açıklandı

Kayasaray Damla Sulama Projesi'nin Yüzde 55'inin tamamlandığını söyleyen Halkapınar İlçe Özel İdare Müdürü Ramazan Demiröz, çalışmalardaki son durum hakkında açıklamada bulundu. 
Konya İl Özel İdaresi ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca yapılan ihale sonucunda, MNŞ İnşaat'ın 544 bin 718 lira sözleşme bedelliyle ihaleyi alarak Eylül ayında çalışmaya başladığını ifade eden Demiröz, ''400 iş günü sonunda bitmesi planlanan projenin şu anda yüzde 55'lik kısmı yani plastik boruların döşenme işi bitmiş durumda. Çelik boru ve su toplama havuzu yapım işi ise hava koşullarının iyileşmesiyle birlikte başlayacak ve 2012'nin Ekim ayına kadar tamamlanmış olacak'' dedi. 
Kayasaray'da 6 kilometrelik plastik borularla yaklaşık bin dekarlık tarım alanının 2013 yılında damla sulama sistemi ile sulanmaya başlayacağını vurgulayan Demiröz, şunları kaydetti: 
''Köylülerimizi damla sulama sistemi hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla eğitim ve seminer çalışmalarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonrada devam edecek. Kayasaraylı köylülerimizin 2013 itibariyle daha az maliyet ve emekle daha kaliteli sulama tekniği ile daha fazla ürün almalarını sağlayacak bu projenin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.''
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri