Halk referanduma evet demeli

23. İl Danışma Toplantısı’na katılmak üzere Konya’ya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, halkın Anayasa değişikliği ile ilgili referanduma evet demesini beklediklerini bildirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 23. İl Danışma Toplantısını Konevi Kültür Merkezinde düzenledi. 23. İl Danışma Toplantısına AKP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, AKP Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ali Öztürk, Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun ve çok sayıda davetli katıldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Konya’nın son yıllarda kültürel ve sosyal açıdan büyük yol kat ettiğini ifade etti. Konya’dan büyük destek aldıklarını dile getiren Erdem, Konyalıların anayasa değişiklik paketine de evet diyeceklerinden emin olduğunu kaydetti.

Erdem, Türk milletinin artık gözünün açıldığını ve çalışmayan bir iktidarı en iyi şekilde cezalandırdıklarını kaydetti. AKP’den önce Türkiye’de bir çok partinin iktidara geldiğini ancak bir çok partinin tarih sahnesinden silindiğini söyleyen Erdem, “Bir çok parti Türk halkından iktidara gelecek şekilde oy aldı ancak daha sonra ülke için çalışmayı bırakınca unutuldular. Rahmetli Turgut Özal çok iyi oy toplamıştı anavatan partisinde. Ancak Parti başına kendisinden sonra gelenler Özal gibi çalışmayınca unutulan bir parti çıktı ortaya” diye konuştu.   Erdem, unutulmamak için bütün imkanlarla çalışmanın gerekliliğini kaydetti.
UYGAR BİR ÜLKE İÇİN SİVİL ANAYASA ŞART
Eşref Erdem, Türkiye’nin uygar, eşitlikçi, adaletten yana, ve barışçıl bir ülke olması için sivil anayasanın şart olduğunu ifade etti. Halkın oyuna sunulan anayasada yapılacak olan değişikliklerin toplumun bütün kemsine hitap ettiğini dile getiren Erdem, Türk vatandaşlarının anayasa maddelerindeki değişikliği evet demeleri gerektiğini vurguladı. Anayasa maddelerindeki yapılan değişikliklere muhalefetin karşı geldiğini ifade eden Erdem, “Bizim ülkemizdeki muhalefet yapan değil ülke için olumlu ne varsa yıkan bir muhalefet anlayışına sahip. ne yaparsanız yapın bunu muhalefet partilerine bıraktıramıyorsunuz. Daima hükümetin karşısına duran, hükümetin açığını arayan ve halkın haklarını savunan yeni bir şeyler varsa anayasa mahkemesine götüren bir anlayış vardır. Bu anlayış CHP anlayışıdır” dedi. AKP yargıyı siyasallaştırmadığını aksine özgür bir yargı getirmeye çalıştıklarını söyleyen Erdem, muhalefetin buna tepki göstermelerine de anlam veremediklerini kaydetti.
AKP Konya Milletvekili Hasan Angu da sivil anayasayla özgürlük barış ve adaleti getirmeyi hedeflediklerine ve bu çalışmalarla Türkiye’de yeni bir çığır açmaya çalıştıklarını ifade etti. Muhalefet’in anayasa içinde yapılacak olan değişikliklerin yapılmaması için elinden gelini ardına koymadığını söyleyen Angu, muhalefetin Türkiye’de yapılan bütün yeniliklere karşı çıktığını kaydetti.
AHMET KÜÇÜK 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri