Halk Aşıkları Kayseri'de Toplanıyor

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni, 4 Ekim Cuma günü başlayacak.

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni, 4 Ekim Cuma günü başlayacak. Şölene 22 ilden 95 aşık katılacak.

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak olan Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, geleneklerin yeniden tazelenmesi, gün yüzüne çıkarılması ve paylaşılması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

    Kayseri halkını halk ozanlarını dinlemeye davet eden Aydın, katkılarından dolayı Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni, 4 Ekim Cuma günü saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki törenle başlayacak. 3 gün sürecek olan şölende Kültür Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek olan aşıklar, güzelleme, taşlama, atışma gibi dallarda Kayserililere seslenecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri