Halimize şükrediyoruz

Dünya genelinde dalga dalga yayılan ekonomik kriz, Türkiyede de toplumun her kesiminde etkisini gösterirken berber esnafı krize olumlu yaklaşmaya çalışıyor.

Krizin etkilerini en aza indirmek için vatandaşın da yapabileceği bir şeyler olduğunu söyleyen berber esnafı Osman Çiçek, “Kriz var söylemlerini arttırmak kimsenin işine yaramıyor. Aksine parası olan insanlar da kriz varmış diyerek elindeki parasını harcamıyor. Yatırımcı yatırım yapmaktan çekiniyor. Bu nedenle de piyasada nakit döngüsü olmuyor” dedi.

Krizin etkisi nedeniyle işleri yolunda gitmeyen ve eskisi gibi iş yapamayanlar arasında berberler de bulunuyor. Eskiden günlük sakal tıraşı olan vatandaşın haftalık tıraşa yöneldiğini veya kendi aldığı tıraş takımı ile tıraşını kendisinin yaptığını bildiren berber esnafı Osman Çiçek, son dönemde işlerinde ciddi duraklama olduğunu bildirdi. Vatandaşın tıraş periyotlarının uzadığını bildiren Berber Osman Çiçek, “Önceleri her gün tıraşa gelen şimdi haftada bir gelir oldu. Aylık tıraş olan vatandaş ise bunu bir buçuk aya çıkardı. Kimileri de kendisi tıraş oluyor. Bu durum işlerimizde duraklamaya neden oluyor” diye konuştu.
KRİZ VAR DEMEKLE KRİZ ÇÖZÜLMÜYOR
Ekonomik kriz söylemlerinin bir çok insanın krizden etkilenmediği halde kriz var demesi nedeniyle artış gösterdiğine inanan Osman Çiçek, “Halk arasında kriz var diyenlerin sayısı arttıkça, parası olan da kriz varmış diyerek parasını harcamıyor. Piyasada nakit döngüsü azalıyor. Dolayısı ile kriz beklenenlerden daha büyük boyutlara ulaşıyor” diye konuştu. Günümüzde açlık nedeniyle kimsenin ölmediğini, soğuktan kimsenin donmadığını ve herkesin bir şekilde geçimini sağladığını kaydeden Çiçek, ekonomik kriz var diye bağırıp çağırmanın kimseye bir faydası olmayacağını, krizin etkilerini en aza indirmek için öncelikle halkın kriz söylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.
TIRAŞ OLMAK İŞE DEĞER VERMEKTİR
İşlerinde başarılı olmak isteyenlere günlük tıraşlarını düzenli olarak olmaları tavsiyesinde bulunan Osman Çiçek, tıraş olmanın yapılan işe verilen değeri gösterdiğini ifade ederek, “Düzenli olarak tıraşını olan ve kendisine bakan insan, diğer insanlardan bir adım daha öndedir. Çünkü bu durum onun işine ve çevresindekilere verdiği değeri göstermektedir. Yapılan iş ne olursa olsun, insan öncelikle kendi bakımına önem vermelidir. Başarılı olmak için dış görünüşe de önem vermek gerekir. Dış görünüşün iyi olmasının yolu da iyi tıraştan geçer. Bu nedenle işini seven insan tıraşına önem vermelidir” dedi.
Tıraş stillerinin de vatandaşın isteğine göre farklılık gösterdiğini bildiren berber Osman Çiçek, kimi insanların olmak istediği tıraş stilini dahi bilmediğini söyledi. Özellikle son yıllarda artan sözde Amerikan tıraşının Türklere has bir tıraş modeli olduğunu anlatan Osman Çiçek, “Müşteri geliyor, beni subay tıraşı yap diyor. Nasıl olur subay tıraşı diye soruyorum. Bilmiyor. Bir de modaya uygun olan tıraş stilleri artış gösteriyor. Bunların başında da bol jöle kullanarak saçı havaya dikmek ve saçı uzatmak geliyor. Benim vatandaşlara tavsiyem ise modaymış diye birilerini örnek almaktan ziyade kendisine yakışan tıraş stilini kullanmaktır” diye konuştu.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri