Halilhodzicli Trabzonspor, 4 Galibiyet, 8 Beraberlik Ve 2 Mağlubiyet Yaşadı

Trabzonspor, sezon başında ikinci kez göreve getirilen teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 14 resmi maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Bordo mavililer, bu maçlarda rakip...

Trabzonspor, sezon başında ikinci kez göreve getirilen teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 14 resmi maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Bordo mavililer, bu maçlarda rakip filelere attığı 17 göle karşılık, kalesinde 13 gol gördü.

Süper Lig'de sezona deplasmandaki 0-0'lık Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Trabzonspor, ardından sahasında güçlü rakibi Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Bordo mavililer, 3'üncü ve 4'üncü haftalardaki İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında da sahadan 1-1'lik skorlarla ayrıldı. İlk 4 haftada 3 puanla tanışamayan bordo mavili ekip, 5'inci hafta ise Kardemir Karabük deplasmanında ilk yenilgisini tattı. Karabük deplasmanında tel tel dökülen bordo mavili takım, sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Başta teknik direktör Vahid Halilhodzic ve yönetime tepkilerin giderek arttığı bu dönemde Mersin İdmanyurdu karşısında elde edilen 3-1'lik galibiyet camiayı biraz olsun umutlandırdı. Avni Aker Stadı'ndaki farklı skorla sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor'da, bu sevinç de fazla sürmedi. Bordo mavililer, 6’ncı haftada yine taraftarı önünde oynadığı Gaziantep maçında 4-4'lük beraberliği son dakikalarda bulduğu golle kurtardı. Gerilim ve stresin iyice yükseldiği Karadeniz ekibi, 8'inci haftada da Akhisar Belediye deplasmanından 1-1'lik sonuçla döndü. 8 hafta sonunda sadece bir kez galip gelen, bir maçta mağlup olan Halilhodzic’in takımı, 6 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo mavililer, bu maçlarda rakip filelere gönderdiği 10 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü.

AVRUPA’DA DAHA BAŞARILI

Vahid Halilhodzic idaresindeki Trabzonspor, Süper Lig'in aksine Avrupa’da ise daha başarılı bir grafik çizdi. Bordo mavililerin, Halihodzic önderliğinde Avrupa arenasında oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yengisi bulunuyor.

Rusya'nın Rostov takımını 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla geçen bordo mavililer, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına kalmayı başarmıştı. L Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna takımı Metalist Kharkiv'i 2-1 yenen Trabzonspor, ikinci maçında ise sahasında Polonya ekibi Legia Varşova'ya 1-0 mağlup oldu. Bordo mavililer, ardından yine Avni Aker'de ağırladığı Belçika temsilcisi Lokeren'i ise 2-0 mağlup etmeyi başardı. Bordo mavililer, geçtiğimiz perşembe günü deplasmanda karşılaştığı Lokeren ile 1-1 berabere kaldı. L Grubu'nda 7 puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, kalan son 2 maç öncesi gruptan çıkma kapısını büyük ölçüde araladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri