Halilhodzic: Onur Olmasaydı 3-0 Değil, 6-7 Gol Olabilirdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İzlanda maçı sonrası kalecileri Onur'a yönelik eleştirilere de sert şekilde...

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İzlanda maçı sonrası kalecileri Onur'a yönelik eleştirilere de sert şekilde cevap veren Halilhodzic, Onur'un olmaması halinde skorun 6, 7-0 olabileceği iddiasında bulundu.

Halilhodzic, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçına yönelik açıklamalar yaptı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Pazar günü oynayacakları müsabakanın önemini bildiklerini vurgulayan Boşnak teknik adam, "Bu tarz maçların Trabzonspor için, bu bölge için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Hakeza taraftar için öneminin ne olduğunu biliyorum. Tabi ki başkanımız ilk görüşmemizden itibaren Fenerbahçe'den bahsetti. Biliyorum herkesin bir beklentisi var, bizden bir şeyler bekliyor." dedi.

Fenerbahçe'nin şuan itibariyle kendilerinden daha iyi durumda olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu maç bizim için biraz erken oldu. Tercihim bu maçı 2 ay sonra oynamak olurdu. Fenerbahçe şuan olarak Trabzonspor'dan daha iyi durumda. Ama bu demek değil ki, Trabzonspor arzulu, istekli olmasın veya farklı bir şeyler yapamayalım. Fenerbahçe'yi yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu tarz başarıları Trabzonspor takımı uzun yıllardır bekliyor. Ben de antrenör olarak elimden geleni yapıyorum."

Sakatlıklar, hastalıklar ve milli oyuncular nedeniyle müsabakanın hazırlıklarına zorluklarla başladıklarını hatırlatan Halilhodzic, "Sakatlar ve eksik oyuncu ve bildiğiniz gibi transferin son gününde 3 oyuncu aldık. Transferleri o gece bitirmemize rağmen kendileriyle selamlaşamadan hemen milli takımlara döndüler. Dolayısıyla onlarla bu süreçte çalışma şansımız olmadı. Ama bir şeyleri başarmak için çalışacağız."

Boşnak taktisyen, takımının hazır olma düzeyiyle ilgili bir soru üzerine ise "3 oyuncu transfer etmişim. Belki oynatabileceğim ama bu oyuncularla hiç idman yapmadım. Dünyanın en iyi 11'ni oluştursanız bile hemen uyum sağlayabileceklerini ve bir şey başarabileceklerini düşünmüyorum. O yüzden takımım nasıl bir oyun sergileyecek merak ediyorum. 3 oyuncumla 3 saat önce görüştüm. Kendileriyle hiç idman yapamadım. Zor ve biraz karmaşık bir durum. Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bu takıma 3 ay süre tanımak gerekiyor. Gerçek Trabzonspor'u o zaman göreceksiniz. Ama bu maç için hiçbir oyuncunun ne bahaneye, ne bir eksikliğe sığınmaya hakkı yok. Ben de elimden gelen bütün imkanlarla Fenerbahçe'yi yenmek için gerekeni yapacağım." diye konuştu.

Fenerbahçe'yi de iyi analiz ettiğinin altını çizen deneyimli hoca, geçen sezonki ve bu sezonki maçlarını izlediğini ve aynı takım olduğunu dile getirdi. Kendilerinde ise takımın neredeyse takımımın değiştiğini anlatan Halilhodzic, oyuncularıyla tam kadro çalışamamaktan yakındı. Tüm olumsuzluklara rağmen sahaya kazanmak için çıkacaklarına vurgu yapan deneyimli hoca, "Ben hayatım boyunca oyuncularımı hep galibiyet üzerine hazırladım. Kaybedeceğimi baştan bilsem ya da o şekilde hazırlık yapsam maça çıkmam. Ben her zaman galibiyetten söz ederim, benim için önemli bir konu bu. Birçok önce maç kafada biter." ifadelerini kullandı.

"TARAFTAR SADECE BİZİ DESTEKLESİN"

Boşnak teknik adam, Fenerbahçe maçını kazanmak ya da kaybetmenin kendisi için ne anlam ifade ettiğine dair soru üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu tarz maçın sizin için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum, taraftar için ne anlama geldiğini biliyorum. 2-3 sene önce neler olduğunu da biliyorum. Geçen sezonki maç yarıda kaldı. Çok büyük riskli bir maç. O yüzden taraftarlarımıza seslenmek istiyorum; taraftarlarımız sadece bizi desteklemeye gelsinler. Provakosyan olayı olursa provakosyana gelmeden sadece bizi desteklesinler. Yine bir ceza almayalım. Tabii ki Türkiye'nin en iyi takımına karşı oynayacağım ve onları yenmek isterim. Bir haftadır rakibin neredeyse 10 maçını izledim. Kendi takımım kadar Fenerbahçe'yi de çok iyi biliyorum. Herkes Fenerbahçe'yi yenmek istiyor. Birçok oyuncumun burada olmamasına rağmen onlara seslendiğimde; her oyuncunun ve çalışanın yüzünde bir ifade oluşuyor. Birkaç gündür taktik çalışmalarımı yapıyorum. Nasıl oynayacağımızı çalışıyoruz. Hazırladığım çok ince detaylar var. Şimdi ise oyuncuların geri dönmesini bekliyorum. Kimlerle bunu uygulayacağım, kimlerle oynayacağım. Geldiğimden beri bir uğursuzluk mu şansızlık mı var bilemiyorum ama 3 oyuncunun ayaklarında kırıklar var, kas ağrıları, sakatlıklar var. 5-6 tane de hastalıktan dolayı, hatta birkaç yardımcı antrenörümüz bile hasta oldu. Son 10 senede başıma bu kadar şey gelmedi. 2 ayda başıma gelebilecek her şeyi yaşadım. Bu sorunlara rağmen ‘hoca bahane buluyor' denmesine fırsat tanımayacağım. Ben takımımı kazanmak için sahaya çıkartacağım. Biz bunu başarmalıyız ve inanıyorum ki oyuncularım de ellerinden gelini yapacaklar. Ama bu maçı 2 ya da 3 ay sonra oynamayı isterdim."

CARDOZO VE BOSİNGWA'NIN DURUMU BELİRSİZ

Sakatlıkları devam eden Cardozo ve Bosingwa'nın muhtemelen maç listesinde olmayacağını dile getiren Halilhodzic, yarın yapılacak son kontrolden sonra bu oyuncuların durumunun netleşeceğini kaydetti.

Tecrübeli taktisyen, iyi bir sonuç çıksa bile bir haftadır takımla idman yapmayan oyuncuları tam iyileşmeden sahaya sürmesinin de yeni sakatlıklara yol açabileceğini dikkat çekti. Constant'ın da hafif bir sakatlığının olduğuna değinin Halilhodzic, Waris, Yatabere ve Belkalem'in ise dün akşam milli takım kampından döndüklerini belirtti.

Oyuncuları ile yaptığı kısa görüşmede yorgunluklarını yüzlerinden okuduğunu ifade eden başarılı hoca, "Ben hayatımda böyle bir süreç yaşamadım, bilmiyorum. Çok karışık bir durum ama böylesine bir maça başarısızlıkla bitiremeyiz. Benim camiaya karşı sorumluluklarım var ve bunları yerine getirmek zorundayım. Bu maçı galibiyetle süslemek beni çok mutlu eder." diye konuştu.

Fenerbahçe maçı için oyuncularına ekstradan bir motivasyon konuşması yapmasına gerek olmadığını da işaret eden Boşnak teknik adam, "Zaten oyuncalar motive. Sadece bizim bunu biraz kontrol altında tutmamız gerekiyor. Eski maçlardan izlediğim kadarıyla bazı oyuncular provokasyon yapabilir. O yüzden duygusal değil, mantıklı olmamız lazım. Oyuncularıma Fenerbahçe'den bahsettiğim de herkesin gözü radar gibi açılıyor. Aslında tam tersine herkesi biraz daha sakinliğe, sukunete çekmemiz lazım." dedi.

Vahid Halilhodzic, bir başka soru üzerine ise müsabakayı kaybetmeleri halinde herkes gibi mutsuz olacağını ama çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi. Tecrübeli teknik adam, kendisine böyle bir soru sormadığını, her zaman kazanmak için sahaya çıktığını vurguladı. Maça başlamadan böyle bir soruyu kendisine sorması halinde ise futbolu bırakması gerektiğinin altını çizdi.

"ONUR OLMASA SKOR 6-0 OLURDU"

Boşnak teknik adam, İzlanda maçı sonrası eleştirilerin hedefine oturtulan milli kalecileri Onur'a da sahip çıktı. Deneyimli hoca, bu yöndeki soruya da şöyle cevap verdi:

"Dün İstanbul'daki bazı basın organlarının eleştiriler getirdiği bilgisinin sahibi oldum. Gerçek hayatta insanın ne söylediği değil, kimin söylediği önemli. Bazen bazı insanlar çok konuşur ama boş konuşur. Çünkü neden, ne amaçla söylediğini biliyorum bu insanların. Onur ile görüştüm, konuştum. Tam desteğimin ve güvenimin olduğunu kendisi de biliyor. 2 çok iyi maç çıkarttı, üçüncü maçta hatalı olan Onur değil. 3-0 Türkiye için çok iyi bir netice. Aslında Onur olmasaydı 3-0 değil, 6 - 7 gol olabilirdi.

Danimarka maçını hatırlatayım size, Onur kurtardı maçı. Onur değil kendisine soru sorması gereken. Biz 4 maçtır gol yemedik. Umarım Fenerbahçe maçında da bu şekilde olur. Çünkü Onur yüksek bir performans sergiliyor. Ben oyuncumu destekledim güvenimin ona sonsuz olduğunu tekrar dile getirdim."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri