Halil Şahin veda etti

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Kırşehir'e atanmasının ardından son görev gününde basın mensupları ile bir araya gelerek, eğitim camiasından ve tüm Konyalılardan helallik istedi
Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne görevlendirilen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, düzenlediği basın toplantısında Konya'da görev yaptığı 6 yıl içerisindeki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Konya eğitim camiasından ve tüm Konyalılardan haklarını helal etmelerini istedi.
Konya'daki görev süresinin fiilen sona erdiğini dile getirerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, şimdiye kadar Konya için yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştığını belirterek, bundan sonra da Konya'yla olan bağlarının devam edeceğini belirtti. Kendisinin Konya'da doğup büyüdüğünü ve Konya'dan ayrılıyor olsa da bağlarının tamamen kopmasının mümkün olamayacağını dile getiren Halil Şahin, "6 yıl içerisinde acısıyla tatlısıyla çok şey yaşadık. bazen çok mutlu ve memnun olduğumuz, bazen de 'acaba bunu şöyle yapsak daha mı iyi olurdu' dediğimiz zamanlar oldu. Konya'da yaklaşık 21 bin öğretmen ve 450 bine yakın öğrenci var. Konya'nın geniş yüzölçümüne sahip olduğu da düşünüldüğünde bu kadar büyük bir camianın elbette ki bazı sorunları olacaktı. Bu sorunların çözümü noktasında Konya'daki basın kuruluşlarının yapıcı eleştirilerine her zaman açık olduk. Onlar da bizlere yol ve yön gösteren yayınları ile bizleri yönlendirdi. Yapıcı eleştirilere hep açık olmaya çalıştık. Çalışma arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nın bizim için sunduğu neyse, onu yapmaya çalıştık. Bu işin ustası olan öğretmenlerimizin çok büyük desteğini aldık" dedi.
HEM NİCELİĞİ, HEM NİTELİĞİ ARTIRDIK
Konya'nın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da örnek olması, ismini tüm Türkiye'ye duyurması ve başarılarının her dönem daha da artması için büyük bir çaba içerisinde olduklarını dile getiren Halil Şahin, "Eğitimde hem niceliksel, hem de niteliksel olarak kalitemizi artırdık. Bunu sağlayabilmek için belediyelerle, üniversitelerle ve ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde birçok projeye imza attık. Projelerimiz halen devam ediyor. Hedefimiz, 5 yaş altında okullaşma oranını yüzde 90'dan yüzde 100'e çıkarmaktı. 2003 yılında bu oran yüzde 5,7'ydi.  2003'te 9 adet okulöncesi eğitim kurumu vardı, bu rakam 2011'de 51'e çıktı. İlköğretim sayısı 913'ten 937'ye, genel lise sayısı 33'ten 54'e, fen lisesi sayısı 1'den 8'e, Anadolu lisesi sayısı 12'den 47'ye, Anadolu öğretmen lisesi sayısı 4'ten 7'ye, meslek lisesi sayısı 85'ten 118'e, Anadolu güzel sanatlar ve spor lisesi sayısı 1'den 2'ye, özel eğitim okulu sayısı 6'dan 10' çıkarıldı. Ayrıca ilimizde bulunmayan sosyal bilimler lisesi, bilim ve sanat merkezi, olgunlaşma enstitüsü de ilimize kazandırıldı. Derslik sayısı da 11 bin 829'dan 17 bin 397'ye çıkarıldı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı da 30'a düşürüldü.  Öğretmen sayımız da 16 binden 21 bine çıkarıldı" diye konuştu.
Yapılan çalışmaların yanında yapım çalışmaları devam eden birçok eğitimin yatırımının da tamamlanması ile Konya'nın eğitimle ilgili sorunlarının büyük bir kısmının çözülmüş olacağını kaydeden Halil Şahin, "Bütün yapılanlara rağmen daha iyisinin de yapılabileceğine inanıyoruz. Bundan sonra da Konya için yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam edeceği kanaatindeyiz. Cumhuriyet'in 100. yılında Konya daha iyi bir konumda olacaktır" ifadelerini kullandı.
İstanbul'dan Konya'ya atandığı belirtilen yeni İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın ise görevine bugün itibariyle başlaması bekleniyor.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri