Halikarnas Balıkçısı’nın Hayatı Tiyatro Sahnesine Taşınıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen oyuncu İlker Ayrık ve Aykut Taşkın, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını tiyatro sahnesine taşımak için kolları sıvadı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen oyuncu İlker Ayrık ve Aykut Taşkın, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatını tiyatro sahnesine taşımak için kolları sıvadı.

'Merhaba' isimli tiyatro oyunu için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen Ayrık ve Taşkın, başkandan tam destek aldı. Halikarnas Balıkçısı’nı yakından tanıyan kişilerden görüş alan oyuncular, projeye Müjdat Gezen, Sevinç Erbulak, Şebnem Sönmez, Murat Akkoyunlu, Derya Karadaş gibi usta oyuncuların da katkı sağlayacağını belirtti.

İlker Ayrık, “Bu projeyi Bodrum Belediyesi ile birlikte tasarlayacağız. Bodrum ve çevresini, İzmir’e kadar Bodrum Belediyesi'ne bırakacağız organizasyonunu. Biz de İstanbul’da düzenli olarak perde açacağız. Sahnede Aykut oynuyor. Eşlik edecek video içeriği var. Videoda, Müjdat Gezen, Sevinç Erbudak, Şebnem Sönmez, Murat Akkoyunlu, Derya Karadaş ve ben eşlik etmeye çalışacağız. Balıkçının yazdıkları zaman üstü yazılar. Tespitleri zaman üstü tespitler. Günümüze doğal olarak uyarlanmış durumda. Ufak tefek müdahaleler var tabi. Bir tiyatro eseri oluşturmak oldukça zor iş. Balıkçı bir edebi eser yazıyor. Biz onu sahneye koymak için oyunlaştırıyoruz. Tamamen balıkçıya sadık kalınarak yazılmış bir oyun.” dedi.

Oyunu sahneleyecek olan Aykut Taşkın ise şunları söyledi: “Balıkçılanın 'Düşün yazıları' diye bir kitabı var onu okudum. Daha sonra bunu neden oyunlaştırmayalım diye devam etti. Balıkçı senelerdir gözümüzün önünde duruyor farkında değiliz.”

Ayrık ve Taşkın daha sonra Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın mezarını ziyaret etti. Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum Kalesi önünde bulunan büstü ile fotoğraf çektiren oyuncular, Kabaağaçlı’yı tanıyanlarla konuşarak bilgi topladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri